Mededeling laatste gedrukte Staatscourant

Deze editie van de Staatscourant is de laatste die in gedrukte vorm verschijnt. Op 1 juli 2009 treedt de Wet elektronische bekendmaking (Stb. 2008, 551) in werking. Deze wet regelt ondermeer dat de Staatscourant voortaan in elektronische vorm verschijnt. De Staatscourant wordt samen met het Staatsblad en het Tractatenblad op internet gepubliceerd op de website www.officielebekendmakingen.nl.

De gedrukte Staatscourant heeft bijna 200 jaar goede diensten verleend. In dit tijdperk van nieuwe media is een gedrukte publicatie echter niet langer altijd de beste wijze van bekendmaking. Het aantal abonnementen daalt al geruime tijd en daardoor worden er steeds minder lezers bereikt.

Voor publicatie op internet is gekozen omdat elektronische informatie op zeer veel plaatsen toegankelijk is, 24 uur per dag bereikbaar is en kosteloos kan worden geraadpleegd. Een elektronische publicatie is ook makkelijker doorzoekbaar en beter toegankelijk voor slechtzienden en mensen met een leeshandicap.

De publicatie van de Staatscourant op internet brengt een aantal veranderingen met zich mee. Elke bekendmaking of mededeling krijgt een eigen Staatscourantnummer en vormt daarmee een eigen Staatscourant. Zodoende zullen er vaak tientallen nummers per dag verschijnen. In de regel worden de publicaties rond 10 uur ’s ochtends op de website geplaatst. Het is mogelijk om een kosteloos abonnement te nemen op e-mail attendering; u ontvangt dan een e-mail als er een Staatscourant verschijnt over onderwerpen waarvan u heeft aangegeven dat deze voor u van belang zijn.

Op verzoek kan een papieren afschrift van een specifieke Staatscourant tegen verstrekkingskosten worden verkregen bij het uitgiftepunt dat is ondergebracht bij de stichting ICTU, Wilhelmina van Pruisenweg 104, Postbus 84011, 2508 AA Den Haag, telefoonnr. 070-8896067.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A.Th.B. Bijleveld-Schouten.

Naar boven