Kennisgeving melding Interim omgevingsverordening Noord-Brabant, Gietwaterbassins achter de Vaartweg 193A te Dongen, Vermeulen Tuinbouw te Den Hout.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben van Vermeulen Tuinbouw te Den Hout een melding ontvangen op grond van de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant. Het gaat daarbij om het ontgrondingsproject Gietwaterbassins achter de Vaartweg 193A te Dongen gelegen op het perceel, kadastraal bekend gemeente Dongen, sectie M, nummer 743.

De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant in Eindhoven draagt namens het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant zorg voor de behandeling van deze melding.

De directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant maakt namens Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bekend dat zij de melding bij besluit van 10 augustus 2022 hebben geaccepteerd. Door deze acceptatie is het project vrijgesteld van de vergunningplicht ingevolge de Ontgrondingenwet.

Wat houdt het project in?

Het project betreft de aanleg van een gietwaterbassin voor de opvang van regenwater.

Het oppervlak van de ontgronding bedraagt 4485 m2. In totaal zal 3.465 m3 vergraven worden.

Bezwaar

Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit worden ingediend bij:

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Secretariaat van de hoor- en adviescommissie

Postbus 90151

5200 MC te ‘S‑HERTOGENBOSCH

Wij vragen u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord "bezwaarschrift" te vermelden.

Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van een handtekening, naam en adres van de indiener, de dagtekening en ons kenmerk van het besluit. Ook dient u een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is en de gronden van het bezwaar hierin op te nemen.

Daarnaast vragen wij u vriendelijk om een kopie van dit besluit bij te voegen. Kunt u ons ook uw telefoonnummer geven? De provincie kan dan, mocht dit nodig zijn, u bellen om samen de beste aanpak van behandeling van uw bezwaarschrift te bespreken.

Meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften vindt u op www.brabant.nl/bezwaar.

U kunt het secretariaat van de Hoor- en adviescommissie bereiken via telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 80 en e mailadres bezwaar@brabant.nl.

Voorlopige voorziening

Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” te vragen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's‑Hertogenbosch.

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om de bezwaren te behandelen en daarop een besluit te nemen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van spoedeisend belang.

Voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Voor het inzien van het besluit met bijbehorende stukken of inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de heer F. Leenheers vergunningverlener van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, telefoon 088 3690 369.

Aan deze procedure is het kenmerk Z-2022-000779 gekoppeld. Wij vragen u bij correspondentie dit kenmerk te vermelden.

 

Eindhoven, 10 augustus 2022

Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant,

Namens deze:

F. Leenheers

Naar boven