Wet milieubeheer, ontheffing, Clean Technology Systems Benelux V.O.F. voor, Groene Kade, Amerikahaven, Amsterdam, stilliggend ontgassen

 

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied maakt namens Gedeputeerde Staten van provincie Noord-Holland bekend dat zij een ontheffing ingevolge artikel 10.63 van de Wet milieubeheer heeft verleend. Het betreft een ontheffing van het verbod om gevaarlijke afvalstoffen buiten een inrichting nuttig toe te passen of te verwijderen (artikel 10.54, eerste lid, Wet milieubeheer).

De ontheffing is verleend aan Clean Technology Systems Benelux V.O.F. voor het doen van een tijdelijke proefneming met het stilliggend ontgassen van ladingtanks van binnenvaarttankschepen aan de ‘Groene Kade’ in de Amerikahaven van Amsterdam, gedurende een periode van 6 maanden.

Zaaknummer: 9734659

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen de ontwerp-ontheffing. De ontheffing is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

 

 

Inzage

De ontheffing en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie gedurende zes weken ter inzage op loket.odnzkg.nl onder bekendmakingen en (digitaal) bij:

  • 1.

    provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem (op afspraak, via info.div@noord-holland.nl of telefonisch, 023-514 4440);

  • 2.

    stadsdeel Centrum, Algemeen en Sociaal Loket, Amstel 1 te Amsterdam.

In verband met sluiting van overheidsgebouwen als gevolg van de Corona-pandemie kan het zijn dat stukken die ter inzage zijn gelegd niet ter plaatse kunnen worden ingezien. De stukken zullen daarom desgewenst, op verzoek digitaal worden toegestuurd. U kunt contact opnemen met gemeente of provincie over alternatieve mogelijkheden van inzien.

Wilt u stukken digitaal ontvangen of heeft u vragen, dan kunt u gebruik maken van dit webformulier of telefonisch contact opnemen met tel. 088-567 0200.

 

Beroep

Als u belanghebbende bent bij het besluit, kunt u binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij Rechtbank Noord-Holland, Sector Bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Vermeld in uw beroepschrift altijd de datum, uw naam, adres, handtekening en de reden(en) waarom u beroep instelt. Stuur ook een kopie van dit besluit mee en vermeld het referentienummer/kenmerk van dit besluit.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. In spoedgevallen kan tijdens de beroepsprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de voorzieningenrechter van de genoemde rechtbank. U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Voor het behandelen van het verzoek en het beroep worden griffiekosten in rekening gebracht.

Voor meer informatie over het instellen van beroep kunt u de brochure 'Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’ downloaden van de website www.rijksoverheid.nl. Voor algemene informatie over procedures kunt u ook bellen met de rijksoverheid op telefoonnummer 1400 (lokaal tarief).

 

 

Naar boven