Wijzigingsplan ‘N348 – Zutphenseweg 49/49a te Eefde’

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben het wijzigingsplan ‘N348 – Zutphenseweg 49/49a te Eefde’ op 15 september 2020 (ongewijzigd) vastgesteld. Het wijzigingsplan ligt van 24 september 2020 tot en met 5 november 2020 ter inzage.

 

Inhoud plan

De wijzigingsplanprocedure vindt plaats op verzoek van een private initiatiefnemer. Het plan omvat een beperkte verlegging van een in- en uitrit en de aanleg van zeven parkeerplaatsen voor een kleinschalig bedrijventerrein aan de provinciale N348/Zutphenseweg te Eefde (gemeente Lochem). Hierdoor verbetert het woon- en leefklimaat bij een nabijgelegen woning en neemt de verkeersveiligheid op het bedrijventerrein toe.

 

De locatie van de maatregelen is een voormalig woonperceel op het adres Zutphenseweg 51 te Eefde. De woning die op dit perceel stond, is recent gesloopt in verband met de beoogde herinrichting van de weg. Op dit moment ligt het perceel braak. De nieuwe invulling van het perceel was ten tijde van de vaststelling van het inpassingsplan voor de N348 nog niet bekend. Daarom is destijds gekozen voor een agrarische functie (bestemming) met een bevoegdheid voor Gedeputeerde Staten om deze functie te wijzigen.

 

Doorlopen procedure

Het ontwerp-wijzigingsplan lag van 9 juli 2020 tot en met 19 augustus 2020 ter inzage. Tijdens deze periode konden belanghebbenden op het ontwerp-wijzigingsplan reageren door een zienswijze in te dienen. Gedeputeerde Staten hebben geen zienswijzen ontvangen.

 

Waar kunt u de stukken bekijken?

U kunt het wijzigingsplan (inclusief de bijbehorende onderzoeken) uiterlijk vanaf 24 september 2020 vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.WPN348JodendijkEef-VST1. Leest u liever een papieren versie? Deze kunt u tijdens de terinzagelegging op de volgende locaties inzien:

  • Gemeente Lochem, Hanzeweg 8, 7241 CR Lochem;

  • Provincie Gelderland, Markt 11, 6811 CG Arnhem.

Bij de betreffende organisaties kunt u informeren naar de actuele openingstijden.

 

Instellen beroep

Belanghebbenden kunnen van 25 september 2020 tot en met 5 november 2020 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan. Een belanghebbende kan beroep instellen als hij een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-wijzigingsplan. Heeft de belanghebbende geen zienswijze ingediend, dan kan hij alleen beroep instellen als hem dat redelijkerwijs niet kan worden verweten. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als het definitieve besluit is gewijzigd is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

 

Het beroep kan worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval de volgende informatie te bevatten:

  • naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep gericht is; en

  • de redenen waarom de belanghebbende zich niet met het besluit kan verenigen

 

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op het wijzigingsplan. Dit betekent dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld;

  • de Raad van State in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet over eventueel ingestelde beroepen.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien er gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat de rechter hierover een besluit heeft genomen. Het verzoek om een voorlopige voorziening kan worden gericht aan:

 

Raad van State

T.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Griffierecht

Aan de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. Meer informatie hierover is te vinden op www.raadvanstate.nl.

 

Meer informatie

Hebt u vragen? In dat geval kunt u contact opnemen met het Provincieloket via het telefoonnummer 026 359 99 99.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

 

Naar boven