Kennisgeving Wijzigingen van het Natuurbeheerplan en wijzigingen van de daarbij behorende kaarten, versie 2020

Algemeen

Natuurbeheerplan versie 2020

Gedeputeerde Staten hebben in hun vergadering van 13 augustus 2019 de wijzigingen van het Natuurbeheerplan inclusief wijzigingen van de kaarten, versie 2020 vastgesteld. De overwegingen met betrekking tot de wijzigingen zijn opgenomen in de ‘Nota van wijzigingen 2020’ en de ‘Nota van zienswijzen en aanvullende wijzigingen’. De locaties van de wijzigingen zijn tevens op kaart weergegeven in de digitale viewer van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg. Daarnaast bevat het Provinciaal Natuurbeheerplan 2020 in verband met een actualisatie en nadere differentiatie in codering enkele tekstuele wijzigingen ten opzichte van de voorgaande versie. Daarnaast is de procedure tot het wijzigingen van het Natuurbeheerplan naar aanleiding van externe verzoeken verplaatst van het Natuurbeheerplan versie 2020 naar de (ontwerp) ‘Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek’.

Procedure

De voorbereiding en vaststelling van de wijzigingen van het Natuurbeheerplan inclusief wijzigingen van de kaarten versie 2020

volgt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure uit afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

De ontwerp-wijzigingen van zowel het Natuurbeheerplan als daarbij behorende kaarten versie 2020 en de ontwerp-nota van wijzigingen 2020 hebben van 25 mei 2019 tot en met 5 juli 2019 ter inzage gelegen. In deze periode konden belanghebbenden zienswijzen indienen tegen de delen van het plan en kaarten die zijn gewijzigd ten opzichte van de vigerende versie. Met de zienswijzen in overweging nemende, zijn deze wijzigingen bij besluit van 13 augustus 2019 definitief vastgesteld.

Inzage

De wijzigingen van het Natuurbeheerplan inclusief wijzigingen van de kaarten versie 2020, de nota van wijzigingen 2020 en de nota van zienswijzen en aanvullende wijzigingen liggen ter inzage van 20 augustus tot en met 30 september 2019 in het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht en kunnen worden ingezien na telefonische afspraak: +31 6 4662 7911. De documenten en de digitale viewer zijn (ook) te raadplegen via de website: www.limburg.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/aanleg-beheer/

De wijzigingen van het Natuurbeheerplan en daarbij behorende kaarten, brengen ook wijzigingen in kaarten van de Omgevingsverordening Limburg 2014 en Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 met zich mee. De vastgestelde wijziging van de kaarten van de Omgevingsverordening Limburg 2014 (en het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014) worden op een later moment, separaat, gepubliceerd in het Provinciaal Blad, Staatscourant en op ruimtelijkeplannen.nl.

Rechtsbescherming

Tegen vaststelling van de definitieve wijzigingen van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg 2020 inclusief de wijzigingen van de daarbij behorende kaarten staat beroep open. Beroep kan enkel worden ingesteld wanneer dit betrekking heeft op wijzigingen van het definitieve natuurbeheerplan 2020 ten opzichte van het definitieve natuurbeheerplan 2019. Het betreft aldus een partiële – en geen integrale - wijziging van het plan en de kaarten. Delen van het plan en de kaarten die niet zijn gewijzigd t.o.v. de voorgaande definitieve versie zijn derhalve onherroepelijk en niet vatbaar voor beroep.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de inzagetermijn een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp-natuurbeheerplan 2020. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht tegen de ontwerp-wijzigingen van het Natuurbeheerplan kan ook beroep instellen. Voor zover (ambtelijke) wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020 zijn opgenomen, kunnen belanghebbenden daartegen eveneens beroep instellen.

Voor het instellen van beroep moet u binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht alsmede de redenen van het beroep (motivering). Het beroepschrift moet worden gericht aan: Rechtbank Limburg, locatie Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. U kunt ook digitaal een beroep indienen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/.

Tegen wijzigingen van het POL 2014, de OVL 2014 en de ‘Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek’ staat geen beroep open.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar: natuurbeheerplan@prvlimburg.nl

 

Naar boven