Beleidsplan vergunningverlening, toezicht en handhaving

 

 

Provincie Gelderland werkt iedere dag aan een veilig en gezond Gelderland. Het verlenen van vergunningen aan ongeveer 200 bedrijven uit onder andere de chemische- en afvalsector, en toezicht houden op de naleving van de voorschriften is een provinciale taak. De vergunningverlening-, toezicht- en handhavingstaken (VTH) worden deels door de provincie zelf uitgevoerd en deels door de zeven Gelderse Omgevingsdiensten. Om Gelderse bedrijven een gelijke behandeling te geven, is het nodig om goed beleid te hebben. Dit beleid moet vanwege wetgeving regelmatig bijgesteld worden om het zo actueel mogelijk te houden. Op 16 april 2019 is het nieuwe beleid vastgesteld door Gedeputeerde Staten.

Het oude VTH-beleid is vastgesteld in 2016 en was toe aan een actualisatie. Om te voldoen aan kwaliteitseisen zijn de onderwerpen bouw, reclame, inrit, kap en sloop, vuurwerk en bodem toegevoegd. Daarnaast hebben de onderwerpen energie en circulaire economie een plek gekregen in het beleid.

De onderwerpen die zijn aangepast werden in de praktijk vaak al uitgevoerd of waren in andere beleidsdocumenten opgenomen. Het nieuwe beleidsplan biedt een compleet overzicht met de wettelijke kaders en het provinciaal beleid.

Het beleidsplan ligt gedurende zes weken na de publicatiedatum ter inzage. Op afspraak kunt u het plan inzien in het Provinciehuis. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Provincieloket, telefoon (026) 359 99 99, onder vermelding van het zaaknummer 2018-006666.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

 

Naar boven