Kennisgeving verlenen ontheffingen en vergunning containervaart Gouwe

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 29 maart 2019 een vijftal ontheffingen verleend van de in artikel 15, lid 1, onder a. van de Vaarwegenverordening 2015 opgenomen verbodsbepaling om van 31 maart 2019 tot en met 31 maart 2020 te varen met containerschepen op de Gouwe, tussen de Hollandsche IJssel en het Alpherium te Alphen aan den Rijn. Deze containerschepen hebben een maximale breedte van 10,50 meter en een maximale lengte van 90 meter.

Op 1 april 2019 is de Omgevingsverordening Zuid-Holland in werking getreden. Bij besluit van 23 mei 2019 hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een vergunning verleend van de in artikel 3.22 van de Omgevingsverordening Zuid-Holland opgenomen verbodsbepaling om van 23 mei 2019 tot en met 23 mei 2020 met een containerschip van 10,50 meter breed en 90 meter lang te varen op de Gouwe tussen de Hollandsche IJssel en het Alpherium te Alphen aan den Rijn.

De bekendmaking van deze besluiten is geschied door toezending van de besluiten aan de aanvragers, zoals voorgeschreven in artikel 3:41, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht. Omdat de besluiten zijn gericht tot een of meer belanghebbenden is deze bekendmaking voldoende voor de inwerkingtreding van de besluiten.

De termijn om bezwaar in te dienen tegen deze besluiten is reeds verstreken. Belanghebbenden die bezwaar willen maken worden gewezen op het feit dat niet-ontvankelijkverklaring van hun bezwaar vanwege overschrijding van de bezwaartermijn achterwege kan blijven, mits zij binnen twee weken nadat zij van het bestaan van deze besluiten bekend zijn geraakt of hadden kunnen raken hun bezwaar indienen.

Een afschrift van de betreffende besluiten kan worden opgevraagd via het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland via het e-mailadres zuidholland@pzh.nl.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Naar boven