Terinzagelegging ontwerp Partiële herziening Omgevingsverordening voor vrijstelling vergunningplicht Wet natuurbescherming voor Natura 2000-herstelmaatregelen

Inleiding

De Wet natuurbescherming zorgt onder meer voor bescherming van Natura 2000-gebieden. De zogenaamde gebiedsbescherming. Een onderdeel van die bescherming is dat activiteiten die een negatief effect hebben op de Natura 2000-gebieden niet zonder vergunning mogen worden uitgevoerd. De Wet natuurbescherming biedt Provinciale Staten de mogelijkheid om voor bepaalde activiteiten een vrijstelling te geven. Die vrijstelling geldt als wordt voldaan aan de voorwaarden die bij die vrijstelling zijn gegeven.

De provincie heeft een ontwerp-wijziging van de Omgevingsverordening Overijssel 2017 opgesteld. Met deze wijziging van de Omgevingsverordening wordt een vrijstelling van de vergunningplicht voor gebiedsbescherming geboden voor de uitvoering van Natura 2000-herstelmaatregelen. Het gaat hierbij om maatregelen die voornamelijk zijn vastgelegd in de Natura 2000-beheerplannen.  

De ontwerp-wijziging ligt nu ter inzage. Dit betekent dat iedereen de documenten kan bekijken en er op kan reageren. Als u reageert, heet dat een zienswijze. Hoe dat moet leest u hieronder.

Online bekijken

U kunt alle documenten online bekijken vanaf 18 juli tot en met 28 augustus 2019 via:

Bekijken op locatie

U kunt alle documenten op papier inzien vanaf 18 juli tot en met 28 augustus 2019. Dit kan op werkdagen in het provinciehuis in Zwolle, Luttenbergstraat 2, tussen 8.30 en 17.00 uur.

Een zienswijze indienen

Iedereen mag een zienswijze indienen binnen de bovengenoemde periode. Dit kan op de volgende manieren:

  • 1.

    Stuur een e-mail naar Natura2000vergunningen@overijssel.nl

  • 2.

    Stuur een brief aan:

    Gedeputeerde Staten van Overijssel ter attentie van de heer Ronald Orie

    O.v.v. Partiele herziening Omgevingsverordening Natura 2000-herstelmaatregelen

    Postbus 10078

    8000 GB ZWOLLE

  • 3.

    Bel tijdens kantooruren met de heer Orie op telefoonnummer (038) 499 76 69.

Voor vragen over de procedure of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tevens contact opnemen de heer Orie, r.orie@overijssel.nl, (038) 499 76 69.

Reageer uiterlijk op 28 augustus 2019.

Wat er gebeurt met uw zienswijze

Een zienswijze kan leiden tot aanpassing van het ontwerp. Alle ontvangen zienswijzen verwerken we in een reactienota. Daarin stellen Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten voor hoe zij kunnen reageren op de zienswijzen. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, krijgt een kopie van de reactienota voordat Provinciale Staten een besluit nemen. De besluitvorming staat gepland in oktober 2019.

Naar boven