Gecoördineerde vergunningen Natura 2000 Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht

Aanleiding

Voor het Natura 2000-gebied Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht moeten maatregelen worden uitgevoerd t.b.v. de instandhoudingsdoelstellingen van het Natura 2000-gebied. De maatregelen behelzen met name het vervangen van duikers door klepduikers, het opschonen van watergangen en kolken, het lokaal verlagen van de zomerkade, en dergelijke.

Voor de uitvoering van de (herstel)maatregelen van het Natura 2000-gebied hebben de gemeente Zwolle, de gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel drie ontwerp-besluiten in gezamenlijkheid opgesteld. Deze ontwerp-besluiten (en bijbehorende stukken) hebben, op basis van de coördinatieverordening Natura 2000 Overijssel (d.d. 9 november 2016) op basis van de Wet ruimtelijke ordening (artikel 3.33 en 3.34 Wro), gezamenlijk ter inzage gelegen in de periode 23 april 2019 tot en met 3 juni 2019. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Definitieve besluiten

Voor de realisatie van de maatregelen om de natuurdoelen in het plangebied te behalen, zijn de volgende definitieve besluiten genomen:

  • 1.

    Bevoegd gezag gemeente Zwolle: Omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk of werkzaamheden;

  • 2.

    Bevoegd gezag gemeente Zwartewaterland: Omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk of werkzaamheden;

  • 3.

    Bevoegd gezag provincie Overijssel: Vergunning op grond van de Wet Natuurbescherming voor gebiedsbescherming.

Ter inzage legging definitieve besluiten en beroep

De definitieve besluiten liggen in de periode 19 juli tot en met 29 augustus 2019 ter inzage op de volgende locaties:

  • 1.

    Gemeentehuis gemeente Zwolle, Lübeckplein 2, ZWOLLE

  • 2.

    Gemeentehuis gemeente Zwartewaterland, Telvorenstraat 2, HASSELT

  • 3.

    Provinciehuis provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2, ZWOLLE

In de periode van ter inzage legging kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze Afdeling beslist in eerste en enige instantie over de ingestelde beroepen. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend op de ontwerp-besluiten of als in redelijkerwijs niet verweten kan worden dat er geen zienswijze is ingediend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bij de definitieve vaststelling van de besluiten wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Een beroepsschrift kan ingediend worden onder vermelding van ‘Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht, definitieve besluiten’ aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State,

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het beroepsschrift moet worden ondertekend en dient te minste het volgende te bevatten:

a. Naam en adres;

b. Dagtekening;

c. Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. De redenen en argumenten waarom er beroep wordt aangetekend.

Voorlopige voorziening

De besluiten treden in werking op de dag na het einde van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepsschrift verandert dit niet. Om de werking van de besluiten op te schorten kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepsschrift worden overlegd. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met de heer Ronald Orie, r.orie@overijssel.nl, (038) 499 76 69. Voor inhoudelijke vragen, kunt u ook terecht bij de heer Hans Maalderink, dj.maalderink@overijssel.nl, (038) 499 73 42.

Meer weten? Kijk ook op http://www.overijssel.nl/uiterwaardenzwartewatervecht

Naar boven