Bekendmaking voorontwerpinpassingsplan N411 Bunnik, gemeente Bunnik

Gedeputeerde Staten van Utrecht maken bekend dat met ingang van 5 april tot en met 3 mei 2018 het voorontwerpinpassingsplan N411 Bunnik ter inzage ligt.

Een ieder kan in deze periode zijn inspraakreactie over het voorontwerpinpassingsplan kenbaar maken.

Het doel van het inpassingsplan 

Het voorliggende inpassingsplan is gericht op het planologisch-juridisch mogelijk maken van een aantal maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid en het realiseren van natuurontwikkeling rondom de N411 op het grondgebied van de gemeente Bunnik.

Het project

Het inpassingsplan omvat de volgende maatregelen:

1. Reconstructie van de aansluiting Achterdijk inclusief fiets/-voetgangersoversteek, een parallelwegoversteek en de inrichting van de Brink aan de Achterdijk.

2. Realisatie Natuur Netwerk Nederland ter hoogte van Vechten, in een deel van het gebied tussen N411 en de spoorlijn, inclusief faunapassage voor kleine dieren tussen noord- en zuidzijde van de weg.

Het inpassingsplan voorziet in wijziging van de bestemmingen in het gebied die nodig zijn voor de realisatie van het project. Een inpassingsplan is vergelijkbaar met een bestemmingsplan van de gemeente, alleen is in dit geval de provincie de verantwoordelijke bestuurslaag.

Terinzagelegging

Het voorontwerpinpassingsplan N411 Bunnik inclusief bijlagen, ligt met ingang van 5 april 2018 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage. De stukken zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden in te zien aan de balie van:

- het provinciehuis van Utrecht, Archimedeslaan 6 te Utrecht;

- het gemeentehuis van Bunnik, Singelpark 1 te Odijk.

Daarnaast is het voorontwerpinpassingsplan N411 Bunnik raadpleegbaar op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl, het plan heeft de ID-code NL.IMRO.9926.IP0504N411Bunnik-VO01.

Inspraakreactie

Gedurende de termijn van vier weken kan iedereen reageren. Wij verzoeken u uw schriftelijke inspraakreactie als volgt te adresseren:

Provinciale Staten van Utrecht, t.a.v. de Griffier van de Commissie RGW, Postbus 80300, 3508 TH te Utrecht of e-mailen naar statengriffie@provincie-utrecht.nl onder vermelding van “inspraakreactie voorontwerpinpassingsplan N411 Bunnik”. Vergeet daarbij niet uw naam en de adresgegevens te vermelden.

Ook kunt u via de website van provincie Utrecht digitaal een inspraakreactie indienen. Het formulier vindt u onder https://www.provincie-utrecht.nl/loket/digitale-formulieren.

Voor het mondeling indienen van een inspraakreactie kunt u tijdens werkdagen telefonisch tot en met 30 april 2018 (drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van de terinzagelegging) een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Fysieke Leefomgeving van de provincie Utrecht tel. (030) 258 9011.

Informatieavond

Er wordt een informatieavond verzorgd om een ieder te informeren over het inpassingsplan. De informatieavond vindt plaats op 9 april 2018, vanaf 19.30 uur inloop, met start van de informatieavond om 20.00 uur in Locatie 78, Burgemeester Van der Weijerstraat 78 in Bunnik. Op deze avond zal een toelichting worden worden gegeven over het totale project voor herinrichting van de N411 en centraal staat deze avond een presentatie van het voorontwerpinpassingsplan N411 Bunnik en kunt u, indien gewenst, vragen stellen.

Informatie

Indien u nadere informatie over het voorontwerpinpassingsplan wenst, kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Gessel 030-258 3501 of mevrouw A. Heinhuis 030 – 258 2369.

Naar boven