Voorbereidingsbesluit geitenhouderijen Gelderland

(artikel 4.1, vijfde lid Wet ruimtelijke ordening)

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten van Gelderland op 30 augustus 2017 ingevolge artikel 4.1, vijfde lid Wet ruimtelijke ordening hebben verklaard dat een wijziging van de Omgevingsverordening wordt voorbereid voor het gehele grondgebied van de provincie Gelderland.

 

Gedurende een half jaar is het vanwege dit voorbereidingsbesluit niet mogelijk om geitenhouderijen te vestigen, uit te breiden of de oppervlakte dierenverblijven te vergroten. Ook is het niet mogelijk dat landbouwbedrijven omschakelen naar geitenhouderijen gedurende dit half jaar. Hiermee draagt de provincie Gelderland bij aan het verminderen van risico’s voor de gezondheid van omwonenden.

 

Het voorbereidingsbesluit ligt vanaf 30 augustus 2017 tot 1 maart 2018 ter inzage in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, tijdens de daar gebruikelijke openingsuren. Ook kunt u het besluit inzien via de provinciale website www.gelderland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.9925.VBGeitenhouderij-vst1

 

Het is niet mogelijk om bezwaar te maken of beroep in te stellen tegen het voorbereidingsbesluit.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

 

Naar boven