Beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht - Marconistraat 16 te Hillegom

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens zowel Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland als burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom een omgevingsvergunning verleend aan De Meerlanden Holding N.V. (afvalbrengstation en gemeentewerf) voor een inrichting (milieu) gelegen op de locatie Marconistraat 16 te Hillegom.

Op 27 februari 2017 is een omgevingsvergunning met beperkte milieutoets aangevraagd voor het wijzigen van de in te nemen afvalstromen. Voor een aantal activiteiten uit het Activiteitenbesluit milieubeheer hebben bedrijven toestemming van het bevoegd gezag nodig voordat ze kunnen starten met deze activiteiten. Deze ‘toestemming vooraf’ wordt genoemd: Omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM). Het bevoegd gezag voor de OBM is burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom.

Verder is op 30 mei 2017 door de inrichtinghouder verzocht om de revisievergunning (milieu) van 20 oktober 2004 in te trekken. Het bevoegd gezag voor de intrekking is Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Het besluit op de intrekking en de OBM vindt gelijktijdig plaats in één omgevingsvergunning.

Voor het verlenen van de omgevingsvergunning wordt de in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht omschreven procedure gevolgd.

 

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van woensdag 28 juni 2017 tot en met dinsdag 8 augustus 2017 bij de receptie van het gemeentehuis in Hillegom, maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en donderdag van 16.00 uur tot 20.00 uur. Op afspraak (telefonisch of via Info@hillegom.nl) elke middag van 12.30 uur tot 17.00 uur.

 

Zienswijzen geven

U kunt tot en met dinsdag 8 augustus 2017 uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan college van B&W van de gemeente Hillegom en G.S. van Zuid-Holland, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven.

 

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen tegen het definitieve besluit beroep instellen bij de Rechtbank Den Haag, Sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH in Den Haag.

 

Inlichtingen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de heer M. Nusteen via 071-4083242 of M.Nusteen@odwh.nl.

Naar boven