Gecoördineerde ontwerp-besluiten Natura 2000 Landgoederen Oldenzaal, deelgebied Snoeijinksbeek

Aanleiding

Voor het gebied Snoeijinksbeek (onderdeel van het Natura 2000-gebied Landgoederen Oldenzaal) moeten maatregelen worden uitgevoerd die nodig zijn om de natuur in dit gebied duurzaam te behouden en versterken. De maatregelen bestaan vooral uit het verondiepen van kleinere watergangen, afplaggen, het aanplanten van bos en het stoppen van drainage. Dit gebied, de Snoeijinksbeek-middenloop, loopt vooruit op de uitvoering van de herstelmaatregelen voor de overige stroomgebieden van het Natura 2000-gebied Landgoederen Oldenzaal. Grondeigenaren hebben hier de keuze gemaakt een SKNL-aanvraag in te dienen waarbij grond wordt omgevormd tot natuur. De maatregelen die hierbij genomen worden, hebben een positief effect op de instandhoudingsdoelen van de habitats, zoals beschreven in de gebiedsanalyse.

Voor de uitvoering van de (herstel)maatregelen Natura 2000 hebben de gemeente Losser en de provincie Overijssel twee ontwerp-besluiten opgesteld en onderling afgestemd. Deze ontwerp-besluiten (en bijbehorende stukken) liggen, op basis van de coördinatieverordening Natura 2000 Overijssel (d.d. 9 november 2016) en de Wet ruimtelijke ordening (artikel 3.33 en 3.34 Wro), gezamenlijk ter inzage in de periode 2 mei 2017 tot en met 12 juni 2017. In deze periode mag een ieder een zienswijze indienen.

Ontwerp-besluiten

Voor de realisatie van de maatregelen om de natuurdoelen in het plangebied te behalen, zijn de volgende ontwerp-besluiten opgesteld:

  • Bevoegd gezag gemeente Losser: Omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk of werkzaamheden;

  • Bevoegd gezag provincie Overijssel: Vergunning op grond van de Wet Natuurbeschermingsvergunning voor gebiedsbescherming.

Ter inzage legging ontwerp-besluiten en zienswijzen

De ontwerp-besluiten zijn digitaal beschikbaar van 2 mei 2017 tot en met 12 juni 2017 via www.overijssel.nl/landgoederenoldenzaal en liggen analoog ter inzage bij:

  • Gemeentehuis gemeente Losser, Raadhuisplein 1, LOSSER

  • Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2, ZWOLLE

In de periode van 2 mei 2017 tot en met 12 juni 2017 kunt u uw zienswijze bij voorkeur digitaal indienen via Natura2000vergunningen@overijssel.nl onder vermelding van het nummer 4111064, Snoeijinksbeek en het ontwerp-besluit waarop de zienswijze betrekking heeft.

Het is ook mogelijk om schriftelijk uw zienswijze in te dienen bij:

Gedeputeerde Staten van provincie Overijssel

Tav mevr. Iris Wolters

Onder vermelding van Snoeijinksbeek, 4111064

Postbus 10078

8000 GB Zwolle

Meer informatie?

Voor vragen over de procedure of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de coördinator vergunningen mevrouw Iris Wolters, i.wolters@overijssel.nl, 038 499 92 26.

Voor inhoudelijke vragen, kunt u ook terecht bij dhr. Gidion Kok, g.kok@ecogroen.nl, 06 27 09 16 48.

Meer weten? Kijk ook op www.overijssel.nl/landgoederenoldenzaal.

Naar boven