Vaststelling Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2018

 

Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 11 april 2017, kenmerk 3.1/2017001094, team Natuur en Water, tot bekendmaking van hun besluit tot vaststelling van het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2018

 

Gedeputeerde Staten van Drenthe maken bekend dat zij, op basis van de Subsidieverordening Natuur en Landschapsbeheer provincie Drenthe 2016, het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2018 hebben vastgesteld.

 

In dit natuurbeheerplan staat aangegeven waar en welke natuur aanwezig is of ontwikkeld kan worden, hoe deze natuur beheerd kan worden en welke mogelijkheden er geboden worden voor landschapsonderhoud. Jaarlijks wordt het Natuurbeheerplan Drenthe, afhankelijk van maatschappelijke en beleidsmatige ontwikkelingen, zowel op tekst als inhoud geactualiseerd.

 

Zienswijze

Op het ontwerp Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2018 zijn 13 zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben uiteindelijk geleid tot tekstuele aanpassingen van het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2018 en tot kleine aanpassingen van de kaarten (onder andere de beheertypenkaart en de ambitiekaart).

 

Terinzagelegging

U kunt het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2018 en de bijbehorende stukken vanaf 20 april 2017 digitaal inzien op de website www.provincie.drenthe.nl/natuurbeheerplan.

 

Beroep

Vanaf 21 april tot en met 1 juni 2017 kunnen belanghebbenden op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht tegen het vaststellingsbesluit van het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2017 beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Locatie Assen, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Degene die op deze wijze een beroepschrift heeft ingebracht, kan later tegen het besluit in hoger beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek tot schorsing en/of tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Rechtbank Noord-Nederland. Voor bovengenoemde procedures is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het indienen van een beroepschrift verwijzen wij u naar http://www.provincie.drenthe.nl/loket/bezwaarschriften.

 

Inlichtingen

Nadere informatie over het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer en het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2018 is te verkrijgen bij het loket van Prolander, telefoonnummer (0592) 36 50 00 of via e-mail prolander-snl@prolander.nl.

 

Gedeputeerde Staten voornoemd,

 

J.J. van Aartsen, voorzitter

mevrouw mr. A.M. van Schreven, secretaris

 

Uitgegeven 26 april 2017

Naar boven