Gemeente Maastricht, voornemen tot opstellen van een (ontwerp)omgevingsvisie in combinatie met een Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeente Maastricht het voornemen heeft om een (ontwerp) omgevingsvisie op te stellen in combinatie met een ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) van de Omgevingseffectrapportage (O.E.R.)’.

Inhoudelijke informatie

In de omgevingsvisie legt de gemeente haar ambities en beleidsdoelen voor de fysieke leefomgeving voor de lange termijn vast. Wat hiervoor onderzocht moet worden en hoe dit wordt aangepakt wordt beschreven in een formeel plan van aanpak: ‘de notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’, oftewel het ‘hoe’ en ‘wat’ van een omgevingseffectrapportage.

Ook de Commissie voor de milieueffectrapportage is verzocht over dit formele plan van aanpak advies uit te brengen. De Commissie is een landelijke, onafhankelijke adviescommissie.

Het kan dat in de omgevingseffectrapportage een passende beoordeling nodig is in verband met de mogelijk duidelijke gevolgen voor een Natura 2000-gebied. Dat is op dit moment nog niet duidelijk maar deze passende beoordeling wordt opgesteld indien gedurende het uit te voeren onderzoek blijkt dat dit vereist is.

Inzien

Met ingang van 19 mei 2023 tot en met 30 juni 2023 ligt de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau van de Omgevingseffectrapportage’ tijdens kantooruren ter inzage bij het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht. U kunt het Gemeenteloket uitsluitend bezoeken na het maken van een afspraak via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via 14 043 (vanuit het buitenland 31 43 350 4040).

De ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau van de Omgevingseffectrapportage’ is als bijlage bij deze bekendmaking opgenomen.

Inspraak en Inloopbijeenkomst

De gemeente wil graag weten wat u van de aanpak vindt. Daarvoor heeft u de formele mogelijkheid tot inspraak en de mogelijkheid om tijdens bijeenkomsten in een informele sfeer van gedachten te wisselen met elkaar en medewerkers van de gemeenten. U bent welkom op de inloopbijeenkomst op:

Datum en tijd: 31 mei 2023 van 18.30 uur tot 20.00 uur.

U dient zich uiterlijk 28 mei 2023 aan te melden via omgevingswet@maastricht.nl of via telefoonnummer 043-3505396. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie betreffende de locatie.

Reacties

Iedereen kan schriftelijk, digitaal of mondeling reageren op de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau van de omgevingseffectrapportage’.

Richt uw schriftelijke reactie aan burgemeester en wethouders van Maastricht, voorzien van naam, dagtekening, handtekening, motivering en onder vermelding het onderwerp: ‘reactie Notitie Reikwijdte en Detailniveau van de omgevingseffectrapportage’.

  • 1.

    Schriftelijk van vrijdag 19 mei tot en met 30 juni a.s., te richten aan Burgemeester en Wethouders van Maastricht, Afdeling Ruimte, team Mobiliteit, Adres is Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

  • 2.

    Per mail, te richten aan Burgemeester en Wethouders van Maastricht, Afdeling Ruimte, team Mobiliteit post@maastricht.nl

  • 3.

    Mondeling reageren kan binnen de termijn van tervisielegging tijdens kantooruren. U kunt hiervoor een afspraak maken met betreffende ambtenaar van team Mobiliteit via telefoonnummer 043-3505396 en tijdens de inloopbijeenkomst op 31 mei 2023.

Maastricht, 17 mei 2023

De secretaris.

De burgemeester.

Naar boven