Voornemen tot verkoop

Object informatie

De hierna genoemde grondstrook:

  • -

    Kadastraal bekend als gemeente Weert, sectie N, nummer 3942 ged. groot ca. 169 m2 gelegen nabij Vrakkerstraat 75 te Weert.

Voornemen tot verkoop

De gemeente Weert (“de gemeente”) is voornemens voormelde grondstrook te verkopen. Ten aanzien van de grondstrook geldt op basis van de thans geldende Grondprijsbrief een vastgestelde grondprijs voor de verkoop. Deze prijs van de grondstrook ligt vast en is niet onderhandelbaar.

Om dit zo transparant mogelijk te laten plaatsvinden, krijgt iedereen de gelegenheid om interesse kenbaar te maken voor de koop van de grondstrook, waarna een koopovereenkomst kan worden gesloten. Bij meerdere potentiële gegadigden vindt een selectie plaats.

VOORWAARDEN

De gemeente verzorgt de procedure en beoordeelt op basis van objectieve, redelijke en toetsbare criteria welke serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de koop van de grondstrook. Ten overvloede zij erop gewezen dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

  • 1.

    Voorwaarden

    • 1.

      De procedure staat open voor particulieren en bedrijven

    • 2.

      Geschiktheidseisen:

      De gegadigde is eigenaar van een aan de te verhuren grondstrook grenzend perceel. Verkoop van grondstroken vindt op grond van de Beleidsregel grondstroken en adoptiegroen alleen plaats aan eigenaren van aangrenzende percelen.

    • 3.

      Criteria met betrekking tot het gebruik van de grondstrook

      Voor bebouwing op of gebruik van de grondstrook kan een omgevingsvergunning vereist zijn.

    • 4.

      Uitsluitingsgronden:

      Een gegadigde wordt op voorhand uitgesloten indien van het volgende sprake is:

      De gegadigde heeft valse verklaringen gegeven bij het verstrekken van de gegevens die nodig zijn om te beoordelen of de gegadigde voldoet aan de geschiktheidseisen.

      Een reactie is ongeldig als één van de uitsluitingsgronden van toepassing is, de reactie en/of de stukken te laat zijn ingediend of als de gegadigde niet voldoet aan de geschiktheidseisen. De kenbaar gemaakte interesse wordt dan terzijde gelegd en de gegadigde wordt uitgesloten van verdere deelname aan de uitgifte. De gegadigde wordt daarover schriftelijk geïnformeerd onder vermelding van de reden.

  • 2.

    Kenbaar maken interesse en selectie

U kunt uw interesse kenbaar maken met ingang van 3 mei 2023. Bij voorkeur door middel van het sturen van een mail naar verkoopteam@weert.nl. U kunt uw interesse ook kenbaar maken door middel van een bericht aan het college van burgemeester en wethouders van Weert, Postbus 950, 6000 AZ Weert. De termijn eindigt uiterlijk op 23 mei 2023 om 23.59 uur. Uw reactie dient dan bij de gemeente Weert binnen te zijn.

Heeft u op 2 juni 2023 geen schriftelijke bevestiging ontvangen neem dan contact op met het verkoopteam. Telefonisch via 0495-575760 (bereikbaar van maandag t/m donderdag van 7.30 tot 15.00 uur) of per mail via verkoopteam@weert.nl .

Als uw reactie is ontvangen en aan de voorwaarden wordt voldaan, vindt er bij meerdere potentiële gegadigden een selectie plaats.

Hierbij kan de aanwezigheid van een huurovereenkomst direct voorafgaand aan de te sluiten koopovereenkomst ten aanzien van de betreffende grondstrook of anderszins reeds legaal in gebruik bij de potentiële gegadigde worden betrokken. Bij het uitgeven van grond is bovendien het streven dat logische, rechte grenzen ontstaan. In beginsel dient een gekartelde grensstructuur voorkomen te worden.

  • 3.

    Reden publicatie

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het op basis van artikel 3:14 Burgerlijk Wetboek geldende gelijkheidsbeginsel en het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

Naar boven