(Tweede) Ontwerpbestemmingsplan "Functieverandering omgeving Veelhorsterweg 21/23"

Met ingang van woensdag 22 maart 2023 ligt in het gemeentehuis in Nunspeet gedurende zes weken voor een ieder ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan "Functieverandering omgeving Veelhorsterweg 21/23". Het bestemmingsplan "Functieverandering omgeving Veelhorsterweg 21/23" beoogt met name te voorzien in het planologisch regelen van het toestaan van één nieuwe woning naast het perceel Veelhorsterweg 21/23. Het ontwerpbestemmingsplan "Functieverandering omgeving Veelhorsterweg 21/23" betreft het tweede ontwerp van het bestemmingsplan dat ter inzage wordt gelegd. Het eerste ontwerp van het bestemmingsplan "Functieverandering omgeving Veelhorsterweg 21/23" heeft in de periode van 24 maart 2021 tot en met 4 mei 2021 ter inzage gelegen. Het bleek echter dat er nog onvolkomenheden aanwezig waren in het eerste ontwerpbestemmingsplan. Om die reden is na de (eerste) terinzagelegging het ontwerpbestemmingsplan aangepast, waardoor deze tweede terinzagelegging noodzakelijk is. Deze aanpassingen bestaan met name uit:

 

  • 1.

    aanvullende onderzoeken die zijn verricht, waarvoor onderzoeksrapporten zijn opgesteld, zoals een nader stedenbouwkundig advies over de nieuwbouwlocatie; bodemonderzoeken; geuronderzoeken; een voortoets stikstofdepositie; en een ecologisch onderzoek.

  • 2.

    een nadere onderbouwing van de redenen waarom de gemeente bereid is om mee te werken aan de realisering van het plan volgens het nieuwe bestemmingsplan "Functieverandering omgeving Veelhorsterweg 21/23".

  • 3.

    aanvulling van het bestemmingsplan met de bestemming "Natuur - Landschap" met de bijbehorende regels (artikel 3 van de Regels)

  • 4.

    aanpassing van de Regels van het ontwerpbestemmingsplan van met name de regels van de bestemming "Wonen" (artikel 4 van de Regels), zodat deze regels beter aansluiten bij het bestemmingsplan "Buitengebied 2019" van de gemeente Nunspeet.

  • 5.

    het beter borgen in de Regels van het landschappelijke inrichtingsplan, in artikel 3 en in artikel 4 van de Regels.

  • 6.

    verder zijn er gesprekken gevoerd met omwonenden van het plangebied n.a.v. hun bezwaren tegen de plannen.

     

In de hierboven genoemde eerste periode van terinzagelegging zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zullen ook worden betrokken bij de beoordeling van de gemeenteraad van het (tweede) ontwerpbestemmingsplan dat nu ter inzage is gelegd. Nieuwe zienswijzen kunnen worden ingediend bij de onderhavige terinzagelegging van dit (tweede) ontwerpbestemmingsplan.

 

Het inzien van het ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 22 maart 2023 tot en met dinsdag 2 mei 2023 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis.   

Naast de bovengenoemde terinzagelegging van de fysieke (papieren) versie van het ontwerpbestemmingsplan is het ontwerpbestemmingsplan ook te raadplegen via de landelijke website www.overheid.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0302.BP01194-ow02) waarop de digitale stukken van het ontwerpbestemmingsplan zijn te raadplegen.

 

Indienen zienswijzen

Gedurende de termijn waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan eenieder zijn of haar zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Nunspeet. Dit kan op de volgende manieren:

  • 1.

    U kunt uw zienswijze schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB in Nunspeet.

  • 2.

    U kunt uw zienswijze mondeling naar voren brengen door contact op te nemen met de heer J. van der Noord van het team Ruimtelijke ordening en Volkshuisvesting (ROV) via telefoonnummer (0341) 25 99 11.

 

Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet, telefoonnummer (0341) 25 99 11.

Naar boven