Rectificatie Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht locatie Hoogstraat

Door middel van deze publicatie wordt de eerdere publicatie van 28 november 2022 genaamd: “Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht locatie Hoogstraat” met het volgende documentnummer: 531668, als volgt gerectificeerd:

 

 

 

Elektronische bekendmaking in het Gemeenteblad ex artikel 7 Wvg

Gemeenteblad van 28 november 2022

 

Vestiging voorkeursrecht

Besluit tot aanwijzing van percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten ('Wvg') bekend dat de raad van de gemeente Landgraaf op 24 november2022 heeft besloten om op grond van artikel 5 Wvg percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

Het betreft een vijftal percelen ten zuiden van de Oude Landgraaf, ten oosten van de Voortstraat, ten noorden van de Hoogstraat en ten westen van de An de Voeëgelsjtang.

Tevens betreft het een drietal percelen ten zuiden van de Oude Landgraaf, ten oosten van de Kleine Voortstraat, ten noorden van de Hoogstraat en ten westen van de Brunssummerweg.

Het betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Landgraaf, sectie B, nummers 6552, 6553, 6554, 6555, 6556, 6662, 6663 en 7224.

 

De intentie is om de percelen te herontwikkelen teneinde te komen tot een gebruik dat afwijkt van de bestaande situatie en de (conform de beheersverordening) vigerende bestemmingsregeling. De toegedachte bestemmingen zijn verkeer, parkeren, groen, wonen (meer intensief), met bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.

 

De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer TK-30460694-02 en de daarbij behorende lijst van eigenaren met nummer PL-30460694-02, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per

27 juli 2022.

 

Om te voldoen aan artikel 7, lid 1 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 29 november 2022, voor een ieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis te Landgraaf, Burgerhoes,

Sweelinckplein 1, 6371 LB. Openingstijden van het kantoor zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur. Donderdag van 8:30 tot 19:00 uur. U dient voor inzage van de stukken vooraf telefonisch contact op te nemen met de gemeente Landgraaf, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken, onder telefoonnummer 14045.

 

De eigenaren met betrekking tot deze percelen ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

 

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een bestemmingsplan/omgevingsplan of structuurvisie/omgevingsvisie is vastgesteld.

 

Met het raadsbesluit van 24 november 2022 is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 Wvg op 6 september 2022 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd.

 

Nadat het raadsbesluit in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit begrepen percelen, wanneer zij hun percelen dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop aanbieden.

 

 

 

 

 

 

Bezwaar

Het raadsbesluit wordt aangemerkt als een besluit, in de zin van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), zodat tegen dit besluit tot aanwijzing van gemelde percelen tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, ingevolge de Awb het indienen van een bezwaarschrift mogelijk is.

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na deze publicatie, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Landgraaf, postbus 31000, 6370 AA Landgraaf.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift indient kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg, postbus 950, 6040 AZ Roermond.

U kunt uw verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

 

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf als bedoeld in artikel 6 Wvg, hoeven zij niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders wordt thans, op grond van artikel 6, lid 3 van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

 

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken via telefoonnummer 14045 of via e-mail: gemeente@landgraaf.nl.

 

 

 

Landgraaf, 28 november 2022

Burgemeester en wethouders van Landgraaf

Naar boven