Bekendmaking Ontwerp Omgevingsvisie Arnhem 2040 en Ontwerp Besluit MER

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 1 november 2022 de Ontwerp Omgevingsvisie 2040 en het ontwerp besluit MER vastgesteld.

 

De Omgevingsvisie is één van de instrumenten uit de Omgevingswet. In de Omgevingsvisie staat het beleid over hoe we omgaan met de ruimte voor de lange termijn. Keuzes die de gemeente in deze visie maakt, kunnen effect hebben op de leefomgeving. In een zogenaamde m.e.r.-procedure (milieu effect rapportage) is onderzocht wat de effecten zijn op de omgeving en welke mogelijke alternatieven er zijn voor de gekozen oplossingen in de visie. Het opstellen van de Omgevingsvisie en de milieueffectrapportage is een samenhangend proces. Hoewel de Omgevingswet nog niet in werking is getreden (naar verwachting gebeurt dit op 1 juli 2023), is het al wel mogelijk om op grond van artikel 4.10, lid 1 van de Invoeringswet Omgevingswet vooruitlopend daarop een (ontwerp) Omgevingsvisie vast te stellen.

 

Inzien

De ontwerp Omgevingsvisie en het ontwerp besluit MER zijn in te zien op het Stadskantoor, Eusebiusbuitensingel 53 te Arnhem. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00.

Daarnaast zijn de ontwerpvisie en het ontwerp besluit MER raadpleegbaar via de externe link:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.OV1021-0201

 

Zienswijze

Iedereen kan van 11 november 2022 tot en met 22 december 2022 reageren op de ontwerp- besluiten. Schriftelijk kan dat via het e-mailadres projectsecretarisomgevingswet@arnhem.nl of via Postbus 9029, 6800 EL Arnhem t.a.v Projectsecretaris Omgevingswet, onder vermelding van uw naam, adresgegevens en “Zienswijze ontwerp Omgevingsvisie 2040/ ontwerp besluit MER”. Als u uw reactie mondeling wil toelichten, geef dat aan in de zienswijze. Er wordt dan contact met u opgenomen.

 

Vervolg-procedure

Gelijktijdig met de terinzagelegging adviseert de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage over het ontwerp- Milieu Effect Rapport. Van de reacties en het advies geven we aan wat we daarmee doen. Daarna besluit de gemeenteraad over de Omgevingsvisie Arnhem 2040 en het besluit MER. Naar verwachting zal dat in het eerste kwartaal van 2023 gebeuren. Deze definitieve besluitvorming over de Omgevingsvisie en het MER wordt ook weer bekendgemaakt, maar u kunt daar dan geen beroep tegen instellen.

Naar boven