Nota Energie en Klimaat Vught 2022-2030

In 2022 werkt de gemeente aan een plan om energie duurzaam op te wekken, woningen van het aardgas af te halen en beter om te gaan met hitte, droogte en wateroverlast. Dat komt samen in de ‘Nota Energie en Klimaat Vught 2022-2030’. Het beter omgaan met hitte, droogte en wateroverlast bereiken we bijvoorbeeld met minder verharding (stenen) en meer groen in de tuin. Het water zakt dan beter weg. Bovendien is het bij extreme hitte minder snel heet in de tuin. In de nota staat wat de gemeente in 2030 bereikt wil hebben. Wat we daarvoor moeten doen wordt elk jaar opgenomen in uitvoeringsplannen van de nota.

Inzien

De concept ‘Nota Energie en Klimaat Vught 2022-2030’ ligt vanaf 10 oktober tot en met 6 november 2022 ter inzage. U kunt in deze periode een zienswijze indienen. Hoe u dat doet, leest u hieronder. Een ingebrachte zienswijze is niet bindend, maar weegt wel mee bij het samenstellen van de nota.

Zienswijze indienen

Wilt u een zienswijze indienen, dan kan dat digitaal. Stuurt u een e-mail aan gemeente@vught.nl. Vermeld als onderwerp: Zienswijze Nota Energie en Klimaat Vught. Kiest u voor een schriftelijke zienswijze, stuurt u deze dan naar gemeente Vught, postbus 10100, 5260 GA Vught. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Stuur uw verzoek om een afspraak naar gemeente@vught.nl en geef aan waar uw zienswijze betrekking op heeft.

 

Naar boven