Kennisgeving besluit m.e.r.-beoordeling plannen stationsgebied

 

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben ten behoeve van de plannen voor het stationsgebied die met bestemmingsplan ‘Stationsgebied 2022’ mogelijk worden gemaakt een aanmeldingsnotitie laten opstellen in het kader van de milieueffectrapportage-beoordeling (hierna ‘m.e.r.-beoordeling’).

Aanleiding

Op grond van de eisen van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage dient in het kader van de bestemmingsprocedure een zogenaamde ‘vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit’ te worden genomen waarbij het college van de gemeente Hilversum moet besluiten of er sprake is van belangrijke nadelige milieugevolgen die het doorlopen van een m.e.r.-procedure noodzakelijk maakt. Er is een vormvrije m.e.r.-beoordeling (i.c. aanmeldingsnotitie) opgesteld die de informatie bevat op basis waarvan het college het m.e.r.-beoordelingsbesluit heeft genomen.

Besluit

Na toetsing van de voorgenomen activiteiten hebben burgemeester en wethouders van Hilversum op 19 juli 2022 besloten dat voor de activiteiten geen uitgebreide m.e.r.-procedure nodig is. Gelet op de aanmeldingsnotitie zijn er geen belangrijke nadelige milieugevolgen te verwachten vanwege de plannen. Er is daarom geen aanleiding om een m.e.r.-procedure te voeren voor de ontwikkelingen.

Inzien

Op het stadskantoor

De aanmeldingsnotitie, het besluit en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 29 juli 2022 tot en met donderdag 8 september 2022 (zes weken) ter inzage in de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

Digitaal

De aanmeldingsnotitie, het besluit en de hierbij behorende stukken zijn ook digitaal in te zien via de gemeentelijke website www.hilversum.nl (zie ‘bestuurlijke informatie’, vergadering College van B en W d.d. 19 juli 2022).

Bezwaar of beroep 

Een ‘vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit’ is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de bestemmingsplanprocedure van ‘Stationsgebied 2022’. Verwezen wordt naar de publicatie met betrekking tot de bekendmaking ter inzage legging ontwerp Chw-bestemmingsplan ‘Stationsgebied 2022’.

Informatie

Voor vragen of het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Leefomgeving, bereikbaar per email via het adres stationshart@hilversum.nl of telefonisch via nummer 14035.

 

Hilversum, 28 juli 2022

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven