Voorgenomen verkoop bedrijfskavel aan de Provinciënbaan in Rijen

De gemeente Gilze en Rijen is voornemens om een perceel bedrijfsgrond, gelegen aan de Provinciënbaan op bedrijventerrein De Haansberg in Rijen te verkopen aan Turbin Water Group B.V. Het betreft een gedeelte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Gilze en Rijen, sectie N, nummer 1022 met een oppervlakte van circa 3638 m2. Het bestemmingsplan staat op dit perceel de bouw van een bedrijfspand toe voor een bedrijf van categorie 2 t/m 3.1 uit de Staat van Bedrijfsactiviteiten behorende bij het bestemmingsplan.

De gemeente Gilze en Rijen geeft hiermee uitvoering aan de onderhandelingen die vanaf 15 januari 2021 zijn gevoerd met de koper.

Koper is enige serieuze gegadigde

De gemeente heeft de volgende redenen om de koper als enige serieuze gegadigde aan te merken om dit perceel van gemeente aan te kopen:

 

  • 1.

    Bindende afspraken met de koper:

  • 2.

    Op 15 maart 2021 is een optie verleend aan de koper voor de mogelijke aankoop van de betreffende bedrijfskavel. Deze optie is door koper eenzijdig in te roepen, hetgeen koper heeft gedaan. De gemeente is daarmee gehouden om de bedrijfskavel aan koper te verkopen.

  • 3.

    Passend bouwplan:

  • 4.

    Koper heeft een bouwplan laten ontwikkelen dat past binnen de bestemming van de bedrijfskavel. Koper is voornemens om op korte termijn te starten met de bouw van het op de bedrijfskavel op te richten bedrijfspand. Op grond van deze overwegingen heeft de gemeente aan koper een optie verleend.

Reageren

Tegen de voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 3 weken na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda. Dit doet u door binnen drie weken een dagvaarding in kort geding uit te brengen aan de gemeente, waarin u een vordering instelt die zich richt tegen de voorgenomen verkoop en het hierbij jegens u in acht te nemen gelijkheidsbeginsel.

Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 3 weken schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het opsturen van een digitaal afschrift van de uitgebrachte dagvaarding aan info@gilzerijen.nl t.a.v. Eric van Mierlo, bedrijfscontactfunctionaris van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

De termijn van 3 weken geldt als een vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn geen kort geding aanhangig is gemaakt, dan zal de gemeente Gilze en Rijen uitvoering geven aan haar voornemen en de koopovereenkomst aangaan met Turbin Water Group B.V. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Gilze en Rijen en Turbin Water Group B.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

Naar boven