Besluit van de directeur belastingen, aangewezen als heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar en WOZ-ambtenaar van de gemeente Rotterdam houdende regels omtrent het verlenen van mandaat en machtiging voor het uitoefenen van bevoegdheden bij de uitvoering van gemeentelijke belastingverordeningen en de Wet waardering onroerende zaken (Besluit mandaat en machtiging belasting- en WOZ-bevoegdheden Rotterdam 2021)

De door het college van Burgemeester en Wethouders aangewezen heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar en WOZ-ambtenaar van de gemeente Rotterdam, hierna te noemen directeur belastingen;

 

gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

gezien de instemming van Directeur Toezicht en Handhaving Cluster Stadsbeheer en de concerndirecteur Dienstverlening;

 

besluit:

Artikel 1  

  • 1.

    De afdelingsmanagers en teamleiders van de directie Burgerzaken & Belastingen kunnen beslissingen op bezwaarschriften verdagen, als bedoeld in artikel 7:10, derde lid, van de Algemene wet bestuursrecht.

  • 2.

    De afdelingsmanagers van de directie Burgerzaken & Belastingen kunnen fiscale vaststellingovereenkomsten tot een financieel belang van € 100.000,- per belastingjaar sluiten en ondertekenen.

Artikel 2  

  • 1.

    De afdelingsmanagers Burgerzaken & Belastingen kunnen correspondentie inzake belasting- invorderingsaangelegenheden en WOZ aangelegenheden ondertekenen.

  • 2.

    De genoemde afdelingsmanagers kunnen de bevoegdheden opdragen aan de hiërarchisch onder hen vallende teamleiders.

  • 3.

    De genoemde teamleiders kunnen de op grond van het tweede lid verkregen bevoegdheden opdragen aan de hiërarchisch onder hen vallende medewerkers.

Artikel 3  

  • 1.

    De directeur Toezicht en Handhaving van het Cluster Stadsbeheer kan de voorbereidende handelingen tot het vaststellen van een naheffingsaanslag parkeerbelastingen uitvoeren, waaronder in ieder geval begrepen:

    • a.

      het verzamelen van de kentekengegevens van voertuigen;

    • b.

      het controleren of voor betreffende kentekens parkeerbelasting is voldaan;

    • c.

      het overdragen van alle informatie aan de heffings- en invorderingsambtenaar.

  • 2.

    De directeur Toezicht en Handhaving van het Cluster Stadsbeheer kan de genoemde bevoegdheden opdragen aan de hiërarchisch onder hem vallende medewerkers.

Artikel 4  

  • 1.

    De directeur Klantcontact van het Cluster Dienstverlening kan informatie verstrekken aan daartoe bij wet of aanvullende regelgeving aangewezen belanghebbenden inzake beschikkingen in het kader van de Wet waardering onroerende zaken en inzake gemeentelijke heffingen.

  • 2.

    De directeur Klantcontact van het Cluster Dienstverlening kan de genoemde bevoegdheden opdragen aan de hiërarchisch onder hem vallende medewerkers.

Artikel 5  

Het Mandaatbesluit heffing en uitvoering gemeentelijke belastingen en het Mandaatbesluit heffings- en invorderingsmedewerkers worden ingetrokken.

Artikel 6  

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat en machtiging belasting- en WOZ-bevoegdheden Rotterdam 2021.

Artikel 7  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

 

Rotterdam, 19 februari 2021.

De directeur Belastingen,

I.F. Bean

 

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 25 februari 2021 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

 

Tegen het mandaatbesluit kan een belanghebbende binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de directeur Burgerzaken en Belastingen, Librijesteeg 4,

3000 KP Rotterdam.

De belanghebbende kan het bezwaarschrift ook door een gemachtigde laten indienen. Voeg dan een machtiging bij het bezwaarschrift.

Zorg ervoor dat het bezwaarschrift in elk geval de volgende gegevens bevat:

de naam en het adres van de belanghebbende;

de dagtekening;

een kopie van het besluit;

de gronden van het bezwaar;

de handtekening van de belanghebbende of de handtekening van de gemachtigde.

Naar boven