MARKT

Voor zo lang de beperkende voorschriften van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Twente voor markten van kracht zijn, heeft het college op 3 april 2020 besloten om de locatie van de huidige markt op donderdag en zaterdag te beperken tot het Waagplein, De Waag en de Wierdensestraat. Daarnaast is besloten om op donderdag (van 08.00 tot 14.00) en op zaterdag (van 08.00 tot 17.00) tijdelijk een tweede markt in te stellen op de locatie Rosa Luxemburgstraat. Door dit besluit kunnen alle kooplieden van de reguliere donderdag- en zaterdagmarkt, die handelen in levensmiddelen, op deze dagen een standplaats in de binnenstad van Almelo innemen.

 

Dit besluit treedt op 4 april 2020 in werking. De officiële bekendmaking van het besluit (en alle bijbehorende stukken) is in te zien via het digitale gemeenteblad van de gemeente, op zoek.officielebekendmakingen.nl.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van publicatie bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo. Het indienen van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op. Dit betekent dat na of tegelijkertijd met het indienen van bezwaar men zich tot de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zwolle dient te wenden om te verzoeken de werking van dit besluit te schorsen. De Voorzieningenrechter gaat hier alleen toe over als hij van oordeel is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Almelo 3 april 2020

UF/Advies en Projectenbureau/Advies,

Namens deze:

A.A.J.M. Roosendaal

Naar boven