Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder (Wg) voor de Broekstraat in Klarenbeek (kadastraal Voorst G 2312)

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Bij de gemeente Voorst is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een woning aan de Broekstraat in Klarenbeek, kadastraal Voorst G 2312.

Uit geluidonderzoek is gebleken dat als gevolg van wegverkeerslawaai afkomstig van de Broekstraat en de Hoofdweg een hogere geluidbelasting dan de voorkeurswaarde optreedt. Gelet op deze overschrijding zijn burgemeester en wethouders van plan om voor de Broekstraat in Klarenbeek (kadastraal Voorst G 2312) op grond van artikel 83 van de Wg een hogere waarde dan de voorkeurswaarde vast te stellen.

Het besluit om ontheffing ligt vanaf 4 april 2020 voor zes weken voor iedereen ter inzage. Door de corona-uitbraak kunt u het besluit met de bijbehorende stukken alleen op afspraak inzien in de tijdelijke huisvesting van de gemeente Voorst aan de Hietweideweg 20 in Twello. Hiervoor maakt u een afspraak met Waldo Ogg. Zijn telefoonnummer is 0571-27 93 46. Komt u naar het gemeentehuis? Dan vragen wij u om te letten op de landelijke hygiënemaatregelen. Voor uw eigen gezondheid en die van onze medewerkers.

Zienswijze

Iedereen kan gedurende de bovengenoemde periode een zienswijze naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 9000, 7390 HA Twello. Per e-mail is dit mogelijk via gemeente@voorst.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Broekstraat in Klarenbeek (kadastraal Voorst G 2312). Voor een mondelinge zienswijze neemt u contact op met Waldo Ogg.

Wij betrekken uw zienswijze bij het maken van het definitieve besluit. Bent u het dan niet eens met het definitieve besluit? Dan kan alleen een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht beroep instellen tegen het definitieve besluit.

Twello, 3 april 2020

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven