Gemeente Tynaarlo - Bestemmingsplan ‘Meester Croneweg 3 te Oudemolen’ vastgesteld

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad van Tynaarlo op 22 september 2020 het bestemmingsplan ‘Meester Croneweg 3 te Oudemolen’ heeft vastgesteld.

Inhoud

De agrarische activiteiten op het perceel Meester Croneweg 3 te Oudemolen zijn beëindigd. Ter compensatie van de sloop van de voormalige agrarische bedrijfsbebouwing en de voormalige boerderij (bedrijfswoning) wordt de bouw van drie woningen mogelijk gemaakt. Het betreft één vrijstaande woning en een 2/1 kap woning. Uitgangspunt hierbij is dat de nieuwbouw past in de dorpse context, dat de woonkwaliteit en de kwaliteit van de entree van Oudemolen worden vergroot.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn er geen zienswijzen ontvangen en het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Inzien van de stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 1 oktober 2020 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met de heer E.G. Zijlstra van het team Ruimte en Duurzame Ontwikkeling via het telefoonnummer 0592 - 266 662. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Daarnaast kunt u het vastgestelde bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPMeesterCroneweg3-0401.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het bestemmingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500EA Den Haag), wanneer u belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voor-ziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662

Naar boven