Informatieve artikelen gemeente Bladel, week 40 -2020

 

Fotowedstrijd

De winnaar van de fotowedstrijd 2020 is bekend! Suzan Bastings wint met haar foto van een eekhoorntje in het Vennenbos. Haar foto werd gekozen uit 207 inzendingen en zal te zien zijn op de cover van het gemeentemagazine 2021. We willen iedereen die meegedaan heeft bedanken!

 

Bouwlocatie Oude Sporthal Bladel: luiercontainers tijdelijk verplaatst

Al vele jaren staan er meerdere containers voor luiers en incontinentiemateriaal op het parkeerterrein bij de oude sporthal “t ‘Spant er” aan de Annie MG Schmidtlaan in Bladel. Binnenkort wordt dat terrein afgesloten in verband met de sloop van de sporthal en de bouw van nieuwe woningen.

Om de incontinentiecontainers voor inwoners bereikbaar te houden, worden die in week 41 of week 42 tijdelijk verplaatst naar het parkeerterrein aan de Annie MG Schmidtlaan, ter hoogte van de Felix Timmermanslaan. De gemeente zoekt binnen de woonkern Bladel zo snel mogelijk naar geschikte alternatieve locaties, waarbij bereikbaarheid, verkeersveiligheid en het voorkomen van overlast belangrijke aandachtspunten zijn.

U wordt uitgenodigd om daarin mee te denken. Eventuele suggesties kunt u sturen naar de gemeente Bladel: info@bladel.nl.

 

Parkeer auto’s niet op de stoep

De gemeente krijgt vanuit verschillende hoeken het signaal dat er regelmatig auto’s op de stoep geparkeerd staan. Voor mensen in een rolstoel kan dit erg vervelend zijn, omdat zij er dan niet meer langs kunnen. Hierdoor moeten zij op de weg gaan rijden om toch hun weg te kunnen vervolgen. Daarom het verzoek hierop te letten als u uw auto parkeert.

 

Onderhoud bermsloten in 2020

Voor alle sloten langs de openbare wegen, de zogenoemde bermsloten, geldt een gezamenlijke onderhoudsplicht voor de gemeente en de aanliggende grondeigenaar (de aangelande). Een deel van die sloten zijn schouwsloten. Deze zijn belangrijk voor de waterafvoer. Voor het onderhoud van de schouwsloten zijn er andere regels dan voor de overige bermsloten. Na overleg met de landbouworganisatie ZLTO heeft de gemeente over het vegen van bermsloten het volgende besloten.

Schouwsloten

De schouwsloten moeten jaarlijks worden geveegd. Het waterschap controleert dit. In oktober-november 2020 worden alle schouwsloten geveegd en wordt het veegsel opgeruimd in opdracht van de gemeente Bladel. Dit is voor de rekening van de gemeente Bladel.

Overige bermsloten buiten de bebouwde kom

De overige bermsloten (niet-schouwsloten) spelen een minder belangrijke rol bij de waterafvoer en hoeven daarom niet jaarlijks te worden geveegd. Buiten de bebouwde kom kunnen deze sloten, op verzoek, hoogstens om de twee jaar worden geveegd. In de oneven jaren betreft het de bermsloten in Bladel, Netersel, gedeeltelijk in Hapert en gedeeltelijk in Casteren.

In de even jaren (dus dit jaar) betreft het de bermsloten in Hoogeloon, gedeeltelijk in Hapert en gedeeltelijk in Casteren. Het werk wordt uitgevoerd door KempenPlus, Raambrug 8 te Bladel.

Bermsloten binnen de bebouwde kom

De bermsloten binnen de bebouwde kom worden, samen met de schouwsloten, geveegd in opdracht van de gemeente Bladel. Dit is voor rekening van de gemeente.

Overige sloten, grenzend aan gemeentelijke percelen met bossen en houtwallen, buiten de bebouwde kom

Overige sloten, die grenzen aan gemeentelijke percelen met daarop bossen en houtwallen, kunnen, op verzoek, hoogstens om de twee jaar worden geveegd. Hiervoor geldt dezelfde regeling als hiervoor beschreven in “Overige bermsloten buiten de bebouwde kom”. In de meeste gevallen wordt het veegsel van deze sloten in de rand van het gemeentelijk perceel achtergelaten. In dat geval draagt de gemeente zorg voor de ontvangst van het veegsel op de betreffende houtwalrand en betaalt de aanliggende grondeigenaar de totale veegkosten. De aanliggende grondeigenaar moet ook in dit geval zelf opdracht geven aan KempenPlus.

Vegen in 2020 en de betaling

De niet-schouwsloten in het gebied dat dit jaar aan de beurt is, worden geveegd in oktober/november. Bent u aanliggend grondeigenaar en wilt u dat een bepaalde sloot wordt geveegd, dan moet u daarvoor vóór 19 oktober zelf opdracht geven aan KempenPlus via het e-mailadres: vegenbermsloten@kempenplus.com.

In deze e-mail kunt u uw naam, adres, en telefoonnummer vermelden, waarna er contact met u wordt opgenomen door een medewerker van KempenPlus.

Wanneer u zelf het veegsel ontvangt, hoeven er geen veegkosten betaald te worden. Wanneer het veegsel afgevoerd wordt door KempenPlus, betaalt de aangelande 50% van de totale veegkosten. U ontvangt de rekening van KempenPlus na uitvoering van de werkzaamheden.

Bij KempenPlus ligt een kaart waarop u kunt zien waar de schouwsloten en niet-schouwsloten liggen.

Verder zijn aanliggend grondeigenaren, met een perceel dat grenst aan sloten buiten de bebouwde kom, verantwoordelijk voor de duikers, het slootprofiel en het mechanisch verwijderen van houtopslag, distels en andere schadelijke kruiden.

 

Werkzaamheden openbare verlichting

Week 41 t/m 45 wordt er door de firma Heijmans werkzaamheden verricht aan de openbare verlichting in de gemeente Bladel. U kunt hiervan hinder ondervinden. Gemeente Bladel vraagt hiervoor uw begrip.

 

Rectificatie

Vorige week stond in het artikel ‘Subsidie voor landschapselementen’ dat u voor meer informatie over de regeling Stimulering Landschap (voorheen Groen Blauw Stimuleringskader STIKA) contact op kan nemen met Nelis Klaasen. Hier stond een verkeerd telefoonnummer bij. Het juiste telefoonnummer is: 06 – 27007670.

 

Werk in uitvoering door of in opdracht van de gemeente Bladel

 

Werk: Realisatie parkeerplaatsen Mastbos Bladel

Periode: week 34 t/m 40

Uitvoering: Wegenbouw Steevens (Valkenswaard)

 

Werk: Vervangen van oude waterleidingen Heuvel, Heikant Hoogeloon

Periode: week 34 t/m 40

Uitvoering: Hurkmans B.V. (in opdracht van Brabant Water)

 

Werk: Vervangen van oude waterleidingen Hoogeind Casteren

Periode: week 34 t/m 40

Uitvoering: Hurkmans B.V. (in opdracht van Brabant Water)

 

Werk: Vervangen van oude waterleidingen Kranenberg (buitengebied) Casteren, De Hoeve (buitengebied) Netersel

Periode: week 34 t/m 40

Uitvoering: Hurkmans B.V. (in opdracht van Brabant Water)

 

Werk: Reinigen en inspectie riolering, kern Hapert

Periode: week 35 t/m 44

Uitvoering: Aannemer COR Coppelmans (Nuenen)

 

Werk: Rioolwerkzaamheden Hoogcasteren, Driesboom en Volderstraat Hoogeloon

Periode: t/m week 46

Uitvoering: aannemingsbedrijf van der Zanden (Moergestel)

 

Werk: Oprichten van appartementen, het Laar/Beukenbos Bladel. Het Laar is niet toegankelijk vanuit richting Bleijenhoek.

Periode: week 37-2020 t/m 40-2021

Uitvoering: Borrenbergs Bouwbedrijf B.V. (Luyksgestel).

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van het Klant Contact Centrum (KCC), tel. 0497-361636.

Naar boven