Gemeente Dinkelland - Openbare vergadering van de Commissie Omgeving & Economie

 

Op dinsdag 6 oktober 2020om 19.30 uur vergadert de raadscommissie Omgeving & Economie in het gemeentehuis van Dinkelland te Denekamp. De commissie bereidt de maandelijkse raadsvergadering voor en verzamelt alle informatie die de raad nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen. De agenda is hieronder vermeld en staat ook op gemeenteraad.dinkelland.nl.

De vergadering is openbaar en er is spreekrecht voor het publiek. Als u daar gebruik van wilt maken, meldt dit dan voorafgaand aan de vergadering bij de voorzitter de heer E.H.J. Hemmer of bij de griffier de heer O.J.R.J. Huitema. U kunt de vergadering ook volgen op onze webcam via gemeenteraad.dinkelland.nl.

 

Agenda

1. Opening

2. Vaststelling agenda

3. Informatie vanuit het college

Het college en de leden van het college krijgen de gelegenheid kort het woord te voeren om te kunnen voldoen aan hun actieve informatieplicht.

Portefeuille: wethouder Blokhuis, wethouder Brand

4. Rondvraag

Tijdens de rondvraag mag iedere fractie over maximaal twee onderwerpen vragen stellen. Per onderwerp mogen maximaal drie vragen worden gesteld. Het onderwerp en de daarbij te stellen vragen dienen uiterlijk 10 uur voor aanvang van de vergadering bij de griffier te worden gemeld.

Portefeuille: wethouder Blokhuis, wethouder Brand

5. Brief inzake hondenlosloopveld

De fractie Lokaal Dinkelland heeft verzocht deze brief te bespreken tijdens een raadscommissie.

Portefeuille: wethouder Blokhuis

6. Voorstel inzake vaststellen bestemmingsplan Rood voor rood 4 locaties Rossum en

Denekamp

Initiatiefnemers hebben een verzoek ingediend om de rood voor rood regeling toe te passen op de percelen Haarstraat 47, Loosteresweg 5 en Wiekerstraat 5 te Rossum en de Stroothuizerweg 16 te Denekamp.

Portefeuille: wethouder Brand

7. Voorstel inzake vaststellen bestemmingsplan “Buitengebied, Deurningerstraat 20 en 22

Deurningen”

Initiatiefnemer heeft een verzoek ingediend om herziening van het bestemmingsplan voor zijn perceel, zodat het mogelijk wordt de gehele voormalige pluimveestal te gebruiken ten behoeve van niet-agrarische bedrijvigheid.

Portefeuille: wethouder Brand

8. Voorstel inzake vaststellen bestemmingsplan “ Nordhornsestraat , Denekamp”

Initiatiefnemer heeft een verzoek ingediend om medewerking te verlenen van de realisatie van een bedrijfspand voor een autopoetsbedrijf.

Portefeuille: wethouder Brand

9. Voorstel inzake vaststellen uitgiftecriteria niet functioneel Openbaar Groen

Door de vragen van inwoners over mogelijk uit te geven niet functioneel openbaar groen is het wenselijk om het vastgestelde Kwaliteitsplan Openbaar Groen met deze de uitgiftecriteria niet functioneel groen aan te vullen.

Portefeuille: wethouder Blokhuis

10. Motie gemeente Brunssum afschaffen verhuurdersheffing

De fractie Burgerbelangen Dinkelland heeft verzocht deze motie te bespreken tijdens een raadscommissie. Doel is via de VNG de regering te bewerkstelligen deze heffing op te heffen zodat de woningcoöperaties meer woningen kunnen (ver)bouwen en de bestaande woningen te verduurzamen zodat de klimaatdoelstellingen worden behaald.

Portefeuille: wethouder Blokhuis

11. Sluiting

 

-

Contactgegevens van de gemeente:

Adres: Nicolaasplein 5, 7591 MA Denekamp / Postbus 11, 7590 AA Denekamp

Telefoon: 0541- 854100 Fax: 0541- 854320 E- mail: info@Dinkelland.nl

Naar boven