Gemeente Oldambt, Crisis- en herstelwet bestemmingsplan Bad Nieuweschans

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat de gemeenteraad op 14 september 2020 het Crisis- en herstelwet (Chw) bestemmingsplan Bad Nieuweschans gewijzigd heeft vastgesteld. Deze publicatie volgt uit artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De betreffende wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit horende zienswijzennota.

Plangebied

Het plangebied van dit Chw-bestemmingsplan betreft het hele dorp Bad Nieuweschans, van Oudezijl tot aan de A7. Het Chw-bestemmingsplan is een actualisatie van de huidige geldende bestemmingsplannen in Bad Nieuweschans.

Ter inzage

Het besluit en het gewijzigde Chw-bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 1 oktober 2020 tot en met 11 november 2020 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Winschoten tijdens openingstijden. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.11BP0006-0401. Ook via onze website kunt u het plan inzien. Dit kan via www.gemeente-oldambt.nl/omgevingsplan.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

 

  • .

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • .

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • .

    iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven