AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDERS DRANK- EN HORECAWET EN WET OP DE KANSSPELEN GEMEENTE GORINCHEM 2020

De burgemeester van de gemeente Gorinchem;

 

overwegende dat het uit een oogpunt van rechtszekerheid gewenst is de aanwijzing van ambtenaren belast met toezichthoudende taken te actualiseren;

 

gelet op het bepaalde in artikel 41, eerste lid, aanhef en onder b, van de Drank- en Horecawet jo. de Regeling toezichthoudende ambtenaren Drank- en Horecawet;

 

gelet op artikel 2, tweede lid en artikel 3 van de Regeling toezichthoudende ambtenaren Drank- en Horecawet;

 

gelet op artikel 34, tweede lid, van de Wet op de kansspelen;

 

gelet op titel 5.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

gelet op het collegebesluit van 8 september 2020, met zaak kenmerk: Z/20/679334;

 

BESLUITEN:

 

Vast te stellen het “Aanwijzingsbesluit toezichthouders Drank- en Horecawet en Wet op de kansspelen gemeente Gorinchem 2020”.

 

 

 

Artikel 1  

In dit besluit wordt verstaan onder ‘toezichthouder’:

Een persoon, bij of krachtens wettelijk voorschrift belast met het houden van toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens enig wettelijk voorschrift.

 

Artikel 2  

  • 1.

    De handhavers werkzaam binnen het Team Veiligheid en Toezicht van de gemeente Gorinchem, die met goed gevolg het examen toezichthouder Drank- en Horecawet als bedoeld in artikel 3 van de Regeling toezichthoudende ambtenaren Drank- en Horecawet hebben afgelegd en door de Minister van Justitie en Veiligheid op grond van artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering als buitengewoon ambtenaar zijn belast met de opsporing van strafbare feiten, worden aangewezen als toezichthouder, zoals bedoeld in artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht.

  • 2.

    De toezichthouders werkzaam bij het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT), die met goed gevolg het examen toezichthouder Drank- en Horecawet als bedoeld in artikel 3 van de Regeling toezichthoudende ambtenaren Drank- en Horecawet hebben afgelegd en door de Minister van Justitie en Veiligheid op grond van artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering als buitengewoon ambtenaar zijn belast met de opsporing van strafbare feiten worden aangewezen als toezichthouder, zoals bedoeld in artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Artikel 3  

De toezichthouder is, met inachtneming van titel 5.2 van de Algemene wet bestuursrecht, belast met het houden van toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de Drank- en Horecawet, de Drank- en Horecaverordening gemeente Gorinchem, de Wet op de Kansspelen en de Speelautomatenverordening gemeente Gorinchem.

 

Artikel 4  

Het houden van toezicht door de toezichthouder geldt voor en heeft betrekking op het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

 

Artikel 5  

Het Aanwijzingsbesluit toezichthouders team Veiligheid en Toezicht van de afdeling publiekszaken van 27 februari 2020 wordt ingetrokken op het moment dat dit aanwijzingsbesluit in werking treedt.

 

Artikel 6  

  • 1.

    Het aanwijzingsbesluit toezichthouder Drank- en Horecawet en Wet op de Kanspelen wordt elektronisch in het gemeenteblad bekendgemaakt.

  • 2.

    Het aanwijzingsbesluit toezichthouder Drank- en Horecawet en Wet op de kansspelen, voor het onderdeel Wet op de kansspelen, wordt op grond van artikel 34, derde lid, van de Wet op de Kansspelen in de Staatscourant bekendgemaakt.

  • 3.

    Het aanwijzingsbesluit toezichthouder Drank- en Horecawet en Wet op de kansspelen, met uitzondering van het onderdeel Wet op de kansspelen, treedt met ingang van de dag na bekendmaking in het Gemeenteblad in werking.

  • 4.

    Het aanwijzingsbesluit toezichthouder Drank- en Horecawet en Wet op de kansspelen, voor het onderdeel Wet op de kansspelen, treedt met ingang van de dag na bekendmaking in de Staatscourant in werking.

 

 

 

Gorinchem, 8 september 2020.

Burgemeester van Gorinchem,

drs. R.W.J. Melissant – Briene MSM

Rechtsmiddelen

Bent u het niet eens met deze beslissing? In dat geval kunt u een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag waarop deze beslissing aan u is toegezonden (zie de verzenddatum op deze brief). U richt het bezwaarschrift aan de gemeente Gorinchem, postbus 108, 4200 AC Gorinchem. Wilt u verder op de enveloppe en in uw bezwaarschrift duidelijk vermelden: Bezwaarschrift.

U kunt het bezwaarschrift ook digitaal indienen via een webformulier op www.gorinchem.nl/bezwaarmaken. U heeft hiervoor een elektronische handtekening (DigiD) nodig. In het webformulier vult u uw gegevens in en daarnaast voegt u een document toe waarin u het bezwaarschrift motiveert. Ook kunt u andere bijlagen toevoegen die van belang zijn voor uw bezwaarschrift.

Het besluit blijft gelden wanneer u een bezwaarschrift indient. Wanneer u dit wilt voorkomen, kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij Administratie Team B Rechtbank Rotterdam Postbus 50951 3007 BM Rotterdam.

U kunt het verzoek om een voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij de rechtbank via www.rechtspraak.nl/naar-de-rechter/bestuursrechter. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven