Gemeente West Betuwe - ontwerpbestemmingsplan - hogere grenswaarde geluid en besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling - Havendijk 27, Beesd

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c Wet Geluidhinder bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Havendijk 27, Beesd’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met ingang van donderdag 1 oktober 2020 voor zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

Op het perceel Havendijk 27 in Beesd is momenteel een hoveniersbedrijf gevestigd. Het ontwerpbestemmingsplan ziet op het verplaatsen van het hoveniersbedrijf en sloop van de bedrijfsgebouwen waarbij de bedrijfswoning, een gemeentelijk monument, wordt behouden. Op het vrijkomende perceel voorziet het plan in de realisatie van 3 vrijstaande woningen aan de Havendijk.

Besluit vormvrije m.e.r. - beoordeling

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend dat zij een besluit hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r. beoordeling voor de voorgenomen woningbouwontwikkeling. In de verdere procedure van het bestemmingsplan kan worden volstaan met de uitkomsten van de vormvrije m.e.r.-beoordeling in de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling komt naar voren dat er geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden en volstaan kan worden met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Hogere grenswaarde geluid

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting vanwege het wegverkeer op de Rijksweg A2 op de noordgevel van de meeste noordelijk gelegen woning hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Aangezien de maximale hogere grenswaarde van 53 dB niet wordt overschreden en geluid reducerende maatregelen bezwaren ontmoeten, kunnen voor de desbetreffende gevel een hogere grenswaarde worden vastgesteld van 50 dB.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarde geluid liggen met de daarbij behorende stukken vanaf donderdag 1 oktober tot en met 11 november 2020 ter inzage in het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen.

Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt de ODR via telefoonnummer (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl. In verband met het coronavirus heeft de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden, meer informatie hierover vindt u op: www.westbetuwe.nl/coronavirus.

De planstukken zijn ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft het plan-identificatienummer: NL.IMRO.1960.BEEHavendijk27-ONT1.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde?

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 11 november 2020) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe.

Wilt u reageren op het besluit vormvrije m.e.r-beoordeling?

U kunt niet reageren op het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling. Het is wel mogelijk een zienswijze in te dienen naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan waarin het besluit is verwerkt.

 

Naar boven