BEKENDMAKING ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING EN ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN - AFWIJKEN VAN BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED TERNEUZEN

 

Zonnepark, Tweekwartweg ong. (Papeschorpolder), Sas van Gent

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken op grond van artikel 3.12 en artikel 2.27 van de Wet Algemene bepalingen omgevingsrecht bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor:

  • het afwijkend gebruik van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Terneuzen’ op het adres Tweekwartweg ong. Sas van Gent (NL.IMRO.0715.OMGBG62-ON01)

Het gaat om het bouwen van een zonnepark van 16 hectare (12 hectare zonnepanelen en 4 hectare landschappelijke inpassing). Het bouwen van een zonnepark is in strijd met het bestemmingsplan (artikel 2.1, lid 1, sub c Wabo).

Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken is een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan aangevraagd. Bij deze aanvraag moet worden onderbouwd dat sprake is van een goede ruimtelijke ordening. Uit de nu voorliggende onderbouwing blijkt dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening.

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Op 1 oktober heeft de gemeenteraad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het bouwen van een zonnepark aan de Tweekwartweg te Sas van Gent in afwijking van het bestemmingsplan.

Inzien ontwerp vergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen

De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. De ontwerpvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen zijn te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen.

De ontwerpvergunning en ontwerpverklaring met bijbehorende stukken ligt ter inzage van donderdag 1 oktober 2020 tot en met woensdag 11 november 2020. De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien bij de publieksbalie in Terneuzen. Deze zaak is bekend onder zaaknummer W-AOV200332. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen richt u aan de gemeenteraad van Terneuzen, postbus 4530 AA Terneuzen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen vragen wij u een afspraak te maken met mevrouw J. van Esbroeck van het team Planvorming, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000). Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

Een schriftelijke zienswijze kunt u ook per e-mail verzenden aan wro@terneuzen.nl.

 

Terneuzen, 30 september 2020

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

De burgemeester, J.A.H. (Jan) Lonink

De gemeentesecretaris, J.G. (Jan) Princen

Naar boven