Bestemmingsplan vastgesteld ‘Ede, omgeving kavel 41a bedrijventerrein A12’

Zaaknummer 164579

 

Op donderdag 17 september heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Ede, omgeving kavel 41a bedrijventerrein A12, vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2020EDEW0001-0301.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 1 oktober tot en met donderdag 12 november 2020 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Onder gerelateerde informatie op deze pagina vindt u een directe link naar het plan, hiermee wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl waar u het plan kunt inzien.

Gebied en gevolg

Het plangebied ligt in het westelijk deel van Ede. De locatie ligt in de zuidoostelijke hoek van het bedrijventerrein BT A12. Het plangebied wordt begrensd door de Bonnetstraat aan de zuidzijde en de Boylestraat aan de westzijde. Ten noorden van het plangebied - op kavel 41a - is een vergunning verleend voor het realiseren van een tankstation. Dit tankstation brengt een aantal nieuwe veiligheidscontouren met zich mee. In het bestemmingsplan worden deze contouren opgenomen, zodat voorkomen wordt dat zich binnen deze contouren beperkt kwetsbare objecten en/of kwetsbare objecten (zoals woningen, scholen, grootschalige kantoren etc.) kunnen vestigen.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u vanaf vrijdag 2 oktober tot en met donderdag 12 november schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

Naar boven