Gemeente Heusden - Rectificatie en herhaalde bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Steenfabriek, Herziening 2020’

Op 16 september heeft het college van Heusden bekendgemaakt dat het heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Steenfabriek, Herziening 2020’ (NL.IMRO.0797.PHBPbedrijven5-ON01). Daarbij is aangegeven dat het bestemmingsplan gedurende 6 weken ter inzage ligt met als toevoeging: '(tot en met 28 september)'. Deze toevoeging was onjuist. De termijn van 6 weken van terinzagelegging loopt tot en met 28 oktober 2020. Ter voorkoming van misverstanden wordt bij deze de bekendmaking voor wat betreft de genoemde datum gerectificeerd en voor het overige herhaald.

 

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Steenfabriek, Herziening 2020’ (NL.IMRO.0797.PHBPbedrijven5-ON01).

Het bedrijf ligt aan de Bokhovenseweg 8 in Hedikhuizen en ligt deels op Heusdens grondgebied en deels binnen de gemeentegrens van ’s-Hertogenbosch. De verandering van de bebouwing vindt geheel op Heusdens grondgebied plaats.

De Steenfabriek Hedikhuizen vraagt, met het oog op een aanpassing van haar productieproces, om aanpassing van de geldende bestemmingsregeling. Het bedrijf produceert straat-en gevelbakstenen en is de op één na grootste leverancier van Europa. De steenfabriek in Hedikhuizen behoort tot de meest duurzame fabrieken in zijn soort. Om het bedrijfsproces te verbeteren is uitbreiding van de bedrijfsgebouwen gewenst. Die uitbreiding kan deels binnen de regeling van het geldende bestemmingsplan worden vergund, maar voor een ander deel (aanpassing van de productielijn aan de westzijde) is dat niet mogelijk, omdat de beoogde uitbreiding buiten het bouwvlak ligt. Voorliggend bestemmingsplan voorziet in het mogelijk maken van deze ontwikkeling door een vormverandering van het bouwvlak.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het vierde kwartaal van 2020.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 17 september 2020 gedurende zes weken ter inzage (tot en met 28 oktober 2020). U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de raad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD of Eherkenning). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 1015422 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marino Kuper via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven