Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 15 september 2020

 

15 september 2020

 

 

 

Onderwerp

Besluit

Begrotingswijziging 2020 Streekarchief Midden Holland

 

Samenvatting

Het college zal de gemeenteraad voorstellen om op de begrotingswijziging 2020 van het Streekarchief Midden Holland (SAMH) een zienswijze in te dienen.

 

Besluit

Het college stelt de raad voor om:

  • 1.

    In te stemmen met de begrotingswijziging 2020 van het Streekarchief Midden Holland en akkoord te gaan met de daaruit voortvloeiende verhoging van de gemeentelijke bijdrage over 2020.

  • 2.

    Hiervoor een zienswijze in te dienen (inclusief de verwijzing naar de zienswijze bij de Begroting 2021)

 

 

 

Ondertekening convenant Prachtlint

 

Samenvatting

Het college ondertekent het convenant Prachtlint in navolging van provincie Zuid-Holland en Utrecht, gemeentes, waterschap, natuurorganisaties en bedrijven ter bevordering van de biodiversiteit. De ondertekening vindt plaats op 24 september. Met de ondertekening van het convenant zet het college in op ecologisch groenbeheer en stimuleert zij anderen in de Krimpenerwaard ook bij te dragen aan de biodiversiteit. Prachtlint kan voor de Krimpenerwaard het platform zijn waar kennis en initiatieven rond biodiversiteit samenkomen en worden gestimuleerd.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Ondertekent het convenant Prachtlint Krimpenerwaard

De burgemeester:

  • 2.

    Machtigt wethouder Hofman voor de ondertekening van het convenant

 

 

 

Persleiding Julianalaan Haastrecht

 

Samenvatting

Door een calamiteit, een gescheurde persleiding, zijn werkzaamheden aan de Julianalaan in Haastrecht uitgevoerd. Hierdoor is de overlast voor omwonenden weggenomen en is de afvoer van het afvalwater van ca. 4.000 huishoudens geborgd. Het college zal de gemeenteraad voorstellen om het benodigde krediet beschikbaar te stellen.

 

Besluit

Het college besluit de raad voor te stellen:

  • 1.

    Een investeringskrediet van €150.000 voor de uitgevoerde vervanging van de persleiding nabij de Julianalaan te Haastrecht beschikbaar te stellen;

  • 2.

    Het krediet te activeren en de afschrijvings- en rentekosten ten laste van de tarieven riolering te brengen;

  • 3.

    Het kredietvoorstel in de 2e TRP 2020 op te nemen.

 

De burgemeester besluit:

  • 4.

    De afdelingsmanager Openbare werken tot ondertekening van de zakelijk recht overeenkomsten te machtigen.

 

 

 

MooiMekkerland

Samenvatting

Het college heeft wethouder De Wit gemandateerd om de raad te informeren over de gerechtelijke uitspraak MooiMekkerland.

 

Besluit

  • 1.

    Burgemeester en wethouder De Wit worden gemandateerd een korte RIB vast te stellen over uitspraak MooiMekkerland.

 

 

 

VNG Congres

Samenvatting

Het college heeft wethouder Sleeuwenhoek gemandateerd om tijdens het VNG-congres namens het college te stemmen. Wethouder Boere zal tijdens dit congres inspreken.

 

Besluit

  • 1.

    VNG congres: Wethouder Boere is aangemeld als inspreker. Wethouder Sleeuwenhoek wordt gemandateerd om te stemmen namens het college.

 

 

Aanscherping mestbeleid

Samenvatting

Het college heeft wethouder Vente gemandateerd om de raad te informeren over de gevolgen van de aanscherping van het mestbeleid.

Besluit

  • 1.

    Wethouder Vente wordt gemandateerd om een korte RIB vast te stellen en de brieven vanuit het ministerie toe te sturen (over de gevolgen aanscherping mestbeleid).

 

 

 

IJsseldijk Noord

Samenvatting

Het college heeft wethouder De Wit gemandateerd om te besluiten over het precieze aantal woningen bij IJsseldijk Noord 161 in Ouderkerk aan den IJssel.

 

Besluit

  • 1.

    Wethouder de Wit wordt gemandateerd om een besluit te nemen op het precieze aantal woningen bij IJsseldijk Noord 161.

 

 

 

 

Naar boven