Inspraak concept ‘Beleidsregels Huisvesting arbeidsmigranten’, gemeente Oirschot

Op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Oirschot maken wij bekend dat vanaf donderdag 1 oktober 2020 tot en met woensdag 11 november 2020 de concept ‘Beleidsregels Huisvesting arbeidsmigranten’ ter inzage ligt in het gemeentehuis, Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. U kunt de concept ‘Beleidsregels Huisvesting arbeidsmigranten’ ook gemakkelijk inzien via internet: www.oirschot.nl/arbeidsmigranten.

Wilt u de concept beleidsregels inzien op het gemeentehuis, dan moet u hiervoor een afspraak maken via www.oirschot.nl of tel. (0499) 583 333.

Strekking concept Beleidsregels

De gemeente Oirschot wil huisvesting van arbeidsmigranten optimaal faciliteren waarbij de leefbaarheid voor iedereen – dus zowel voor de arbeidsmigrant, als voor de inwoner zonder migratieachtergrond - maximaal gewaarborgd is en blijft. Initiatiefnemers die huisvesting van arbeidsmigranten mogelijk willen maken, dienen immers daartoe een verzoek in bij de gemeente. Daarom stelt de gemeente beleidsregels op. In beleidsregels legt het college vast in welke gevallen zij wil meewerken (door een omgevingsvergunning te verlenen) én welke voorwaarden daaraan zijn gekoppeld.

In 2019 stelde de raad de kaders vast rondom de huisvesting van arbeidsmigranten. Ook hebben wij toen tijdens twee Dialoogavonden input opgehaald bij belangstellenden. De kaders en de input zijn uitgewerkt in concept beleidsregels.

Inspraakprocedure

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen inwoners van Oirschot en andere belanghebbenden schriftelijke zienswijzen kenbaar maken over de concept Beleidsregels. Deze moet u richten aan het college van burgemeester en wethouders (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). De ingebrachte zienswijzen betrekken wij bij de te maken afweging tot vaststelling van de definitieve Beleidsregels Huisvesting arbeidsmigranten.

Contact

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Oirschot, tel. (0499) 583 333 of info@oirschot.nl 

 

Oirschot, 30 september 2020

Naar boven