Vooraankondiging bestemmingsplannen ex artikel 1.3.1. Bro

Burgemeester en wethouders van Venlo maken op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat de volgende nieuwe bestemmingsplannen worden voorbereid:

  • 1.

    Bestemmingsplan Martinushof te Tegelen

  • Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van 2 supermarken en 21 appartementen aan de Raadhuislaan in Tegelen;

  • 2.

    Bestemmingsplan Reparatieplan Columbusweg, Ravenvennen en Paul Guillaumestraat

  • Het bestemmingsplan voorziet in het in overstemming brengen van het bestemmingsplan met een verleende omgevingsvergunning voor de Columbusweg-Eindhovenseweg te Venlo, het vastleggen van natuurcompensatiegronden nabij natuurgebied Ravenvennen te Lomm en het herstellen van een bouwtitel aan de Paul Guillaumestraat te Tegelen;

  • 3.

    Bestemmingsplan Greenport Businesspark (Klaver 14).

  • Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling tot bedrijventerrein, ter hoogte van de R73, Greenportlane, Park Zaarderheiken en de Heierkerkweg in Venlo.

  • 4.

    Bestemmingsplan Zone Sevenumseweg.

    Het bestemmingsplan voorziet in een planologische juridische regeling voor de ontwikkeling van de zone tussen Trade Port Noord (Klavers 1 en 3) en de Sevenumseweg. De ontwikkeling betreft een groen casco (groen, natuur, compensatie das), fietsverbinding, agrarische functie en een 4-tal nieuwe woon-werklocaties. Ook de bestaande woningen worden in dit plan opgenomen.

Deze bekendmaking is enkel een vooraankondiging. In dit stadium van de planvorming wordt nog geen gelegenheid geboden om zienswijzen in te dienen. Voor onderdeel 1 en 2 en 3 zijn onafhankelijke instanties reeds in de gelegenheid gesteld een advies uit te brengen. Voor onderdeel 4 is dit nog niet gedaan.

Er worden met betrekking tot deze voornemens thans geen stukken ter inzage gelegd.

Zodra het voornemen bestaat een of meer van de genoemde bestemmingsplannen als ontwerp ter inzage te leggen wordt van dat voornemen kennisgeving gedaan in het Gemeenteblad en de Nederlandse Staatscourant. In die kennisgeving zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe u daarop kunt reageren.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team Wonen en Leven.

 

Venlo, 30 september 2020

Naar boven