Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Het Nieuwe Glas”, verleende omgevingsvergunning (met coördinatieregeling) en besluit hogere waarden Wet geluidhinder gemeente Schagen

De gemeenteraad van Schagen heeft besloten toepassing te geven aan de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening ten behoeve van een ontwikkeling aan de Delftweg 15 in Tuitjenhorn. Vanwege de coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig voor beroep ter inzage gelegd.

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 juni 2020 het bestemmingsplan “Het Nieuwe Glas” met het kenmerk NL.IMRO.0441.THNHetNieuweGlas-VA01, ongewijzigd heeft vastgesteld, en

 

  • 1.

    dat het college van burgemeester en wethouders op 30 juni 2020 heeft besloten om voor de woningen op de locatie Koolzaad 1, 3, 5, 7, 9, 11, 2, 62, 64, 66, 68, 70 en 72 een Hogere Waarde vast te stellen op grond van artikel 83, eerste lid en 110a van de Wet geluidhinder.

  • 2.

    dat het college van burgemeester en wethouders op 16 september 2020 heeft besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit bouwen met kenmerk O-19-0271.

Inhoud bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van woningen op het adres Delftweg 15 te Tuitjenhorn. Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen. De omgevingsvergunning ziet op de bouw van de nieuwe koopwoningen.

Inhoud besluit Hogere Waarde

In de Wet geluidhinder en de daarop gebaseerde uitvoeringsregelingen, zijn normen opgenomen voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting van onder meer weg- en spoorwegverkeer en industrieterreinen. De regelgeving gaat daarbij uit van de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting en hogere waarden dan de ten hoogste toelaatbare waarde op de gevel van woningen.

Indien de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting wordt overschreden dienen maatregelen te worden getroffen om de geluidbelasting te verlagen tot de hoogste toelaatbare waarden. In bepaalde situaties kunnen er echter geen of onvoldoende maatregelen worden getroffen. In die situaties kunnen er hogere waarden dan de ten hoogste toelaatbare waarde worden toegestaan tot aan de maximale grenswaarde (63dB). Daarbij dient in ieder geval te worden voldaan aan de eisen die gelden ten aanzien van de binnen niveaus (33 dB) in verblijfsruimten van woningen en andere geluidgevoelige gebouwen.

Voor de woningen op de hierboven genoemde locaties is de hogere waarde vastgesteld op 53 dB.

Ter inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit Hogere Waarde en de verleende omgevingsvergunning en de hierbij behorende stukken zijn met ingang van 21 september 2020 gedurende zes weken digitaal in te zien via www.overheid.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.THNHetNieuweGlas-VA01 

Voor het inzien van fysieke stukken kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0224 210 400.

De bronbestanden zijn beschikbaar via: https://we.tl/t-8CWs1ZF9Rq

Beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd gedurende zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Ruimte van de gemeente Schagen, tel. 0224-210 400.

Schagen, 16 september 2020

Naar boven