Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard van 21 juli 2020

 

 

 

 

Onderwerp

Besluit

Zienswijze raad op de voorlopige Concept Regionale Energie Strategie (RES)

 

Samenvatting

Het college heeft besloten de zienswijze van de raad door te sturen naar de regio

 

Besluit

Het college besluit de zienswijze door te sturen naar de regio

 

 

 

Inzicht kosten Sociaal Domein, kosten COVID19 en Kaders 2021

 

Samenvatting

Het college heeft besloten de raad te informeren over de kosten Sociaal Domein, Covid 19 en de Kaders 2021.

 

Besluit

De wethouders Boere en Sleeuwenhoek worden gemandateerd om de raadsinformatiebrief gewijzigd vast te stellen.

 

 

 

Contract accountant controlejaren 2020, 2021 en 2022

 

Samenvatting

Het college heeft kennis genomen van een concept raadsvoorstel dat op 25 augustus wordt besproken door de auditcommissie. De auditcommissie is voornemens de raad een voorstel aan te bieden om een contract met een accountant aan te gaan. De auditcommissie vroeg het college om een reactie hierop.

 

Besluit

kennisgenomen en aandacht gevraagd voor aanbesteding en de regio.

 

 

 

Project Veerstoep Bergambacht

 

Samenvatting

Er is per 1 juli 2020 een intentieovereenkomst gesloten tussen de gemeente en de stakeholders over hun bijdrage aan het project herinrichting en optimalisatie Veerstoep Bergambacht. Op basis van het Definitief Ontwerp (DO) is er overeenstemming met de stakeholders en inmiddels is hiervan een 3Dvisualisatie project Veerstoep Bergambacht gemaakt welke is te zien via de website www.youtube.com en via bijgaande link https://youtu.be/L5DotuR0t-U.

 

Besluit

Het college informeert de raad over de gesloten intentieovereenkomst met de stakeholders en middels deze RIB met de 3D-visualisatie van het Definitief Ontwerp (DO) project Veerstoep Bergambacht.

 

 

 

Zienswijze hondenverordening Groenalliantie

 

Samenvatting

De gemeente Krimpenerwaard is deelnemer in de gemeenschappelijke regeling Groenalliantie. Het dagelijks bestuur van de Groenalliantie heeft op verzoek van het algemeen bestuur van de Groenalliantie een hondenverordening opgesteld. Dit in verband met de toenemende overlast van honden in de gebieden van de Groenalliantie. Voor de Krimpenerwaard betreft dat o.a. de gebieden De Loet en de Krimpenerhout. Op grond van artikel 26 van de Gemeenschappelijke regeling Groenalliantie kan het college een zienswijze indienen voordat de verordening wordt vastgesteld door het algemeen bestuur van de Groenalliantie. Het college is akkoord met de aanpak van de Groenalliantie om de overlast middels bijgaande hondenverordening te reguleren.

 

Besluit

Het college:

1.    neemt kennis van de toegezonden Hondenverordening (bijlage 1) zoals door het DB van de Groenalliantie is vastgesteld op 2 juli jl.

2.    heeft geen zienswijze op de inhoud van de verordening anders dan haar tevredenheid te uiten over de aanpak van dit traject en meldt dit middels een antwoordbrief (bijlage 2)

3.    gaat akkoord met bijgaande RIB (bijlage 3) waarin de gemeenteraad wordt geïnformeerd over de Hondenverordening voor de gebieden van Groenalliantie.

 

 

 

 

Naar boven