Voorontwerp bestemmingsplan ‘Uitbreiding Sint Laurens fase 1’

 

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat het voorontwerp wijzigingsplan (bestemmingsplan) ‘Uitbreiding Sint Laurens fase 1’ voor iedereen ter inzage ligt vanaf donderdag 4 juni tot en met 15 juli 2020 (zes weken). Het ontwerp-wijzigingsplan kunt u digitaal raadplegen via de website ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.0687.BPSTLF1-VO01. Het plan is ook op afspraak in te zien bij de vakbalie op het stadskantoor. Op www.middelburg.nl/bestemmingsplansintlaurens vindt u een filmpje met een toelichting op de plannen en uitleg over de procedure.

Het bestemmingsplan maakt een eerste fase met uitbreiding van woningen mogelijk. Aan de noordzijde van Sint Laurens, langs de Wilgenhoekweg, zijn acht vrijstaande woningen voorzien. Aan de zuidwestzijde zijn circa 50-60 woningen in diverse woningtypen voorzien. De woningen worden ontsloten via de Leliëndaalseweg en de Noordweg. Ook is in het plan uitbreiding van de begraafplaats voorzien en worden aan de Noordweg enkele achtertuinen passend bestemd.

 

Tijdens de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze op het bestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Een mondelinge zienswijze indienen, kan door de Coronamaatregelen uitsluitend telefonisch bij de behandeld ambtenaar via 0118-675.231. U dient hierbij bij aanvang te vermelden dat u een mondelinge zienswijze indient.

Om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, kent het stadskantoor op dit moment specifieke bezoekregels. Als u toch het plan wenst in zien in het stadskantoor, moet u hiervoor een afspraak maken met de behandeld ambtenaar via 0118-675.231.

Op woensdag 10 juni kunt u één op één vragen stellen over het nieuwe bestemmingsplan aan de behandelende ambtenaren. Dit vindt plaats in de centrale hal van het stadskantoor. We kiezen voor deze ruimte omdat hier de balies zijn aangepast ter bescherming van het personeel en de bezoekers. Om te voorkomen dat er teveel mensen in de ruimte zijn, is er geen vrije inloop. U moet zich vooraf aanmelden voor deze informatieavond. Dat kan tot uiterlijk dinsdag 9 juni via 0118-675.231, of per e-mail via j.dingemanse@middelburg.nl. Iedereen ontvangt op 10 juni een e-mail met daarop het tijdstip waarop u wordt verwacht.

Naar boven