Ter inzagelegging bestemmingsplan ‘Afronding Bedrijventerrein Haulerwijk’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de raad van de gemeente Ooststellingwerf op 26 mei 2020 het bestemmingsplan ‘Afronding Bedrijventerrein Haulerwijk’ heeft vastgesteld.

Aanleiding

Het bestemmingsplan maakt de uitbreiding mogelijk waarmee het bedrijventerrein in Haulerwijk wordt afgerond.

Ter inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan (planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.BPHaulAfrbedrijven-VG01) vanaf 5 juni 2020 tot en met 16 juli 2020 inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; ’t Oost 11 in Oosterwolde. Om deze op het gemeentehuis in te zien moet u – om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan ‑ een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u naar www.ooststellingwerf.nl. U kunt ons ook bellen op 14 0516. Het ontwerpbestemmingsplan is verder digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkplannen.nl.

U kunt de locatie ook direct raadplegen via de volgende URL: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0085.BPHaulAfrbedrijven-VG01 

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of via hun digitale loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig een zienswijze hebben ingediend.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan op het moment dat op het verzoek is beslist.

Naar boven