Vastgesteld voorbereidingsbesluit Stationskwartier Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7, lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 14 april 2020 heeft besloten:

  • 1.

    Te bepalen dat een bestemmingsplan verbrede reikwijdte wordt voorbereid voor het Stationskwartier, zoals vervat in de bestandenset met planidentificatie NL.IMRO.0642.VB14Stationskwart-3001 en zoals is aangegeven op de bij dit besluit behorende verbeelding, gedateerd januari 2019;

  • 2.

    Te bepalen dat het verboden is om het gebruik van gronden en/of bouwwerken in het gebied waar het voorbereidingsbesluit van kracht is te wijzigen;

  • 3.

    Te bepalen dat het bevoegd gezag bij een omgevingsvergunning kan afwijken van het onder 2 genoemde verbod, mits de voorgenomen wijziging van het gebruik niet strijdig is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan verbrede reikwijdte;

  • 4.

    Te bepalen dat dit voorbereidingsbesluit in werking treedt met ingang van de dag van terinzagelegging.

Het voorbereidingsbesluit is erop gericht om ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen en initiatieven in het plangebied te voorkomen. Het voorbereidingsbesluit heeft een werkingsduur van 1 jaar. Aangezien het plan met ingang van 5 juni 2020 ter inzage ligt, is het voorbereidingsbesluit met ingang van 5 juni 2020 in werking getreden.

Inzage

Het voorbereidingsbesluit en de daarbij behorende verbeelding liggen met ingang van vrijdag 5 juni 2020 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht. De aangepaste openingstijden van het gemeentehuis zijn:

  • 1.

    Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9.00-11.00 uur

  • 2.

    Woensdag van 15.00-20.00 uur

Om de stukken op het gemeentehuis in te zien, dient u een afspraak te maken door een e-mail te sturen aan: vergunningen@zwijndrecht.nl of telefonisch contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoonnr. 14 078).

Het voorbereidingsbesluit is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (inwoners -> bestemmingsplannen -> voorbereidingsbesluiten) en daarnaast is het voorbereidingsbesluit te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (klik op 'plannen zoeken' -> zoek op plannummer 'NL.IMRO.0642.VB14Stationskwart-3001'.

Een voorbereidingsbesluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. U kunt tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar maken of beroep instellen.

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht, 4 juni 2020

Naar boven