Terinzagelegging mer-beoordelingsbesluit op basis van de in paragraaf 4.13 van de toelichting van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding tenniscomplex Heel’, alsmede openbare bekendmaking voorbereiding bestemmingsplan ‘Uitbreiding tenniscomplex Heel’ ingevolge artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening

Terinzagelegging mer-beoordelingsbesluit op basis van de in paragraaf 4.13 van de toelichting van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding tenniscomplex Heel’

Burgemeester en wethouders van Maasgouw maken bekend dat op 26 mei 2020 het mer-beoordelingsbesluit is genomen, op basis van de in paragraaf 4.13 van de toelichting van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding tenniscomplex Heel’, inhoudende dat er met de ruimtelijke ontwikkelingen die in het voorontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding tenniscomplex Heel’ planologisch-juridisch mogelijk worden gemaakt, geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen ontstaan die het opstellen van een milieueffectrapportage rechtvaardigen.

Het voor te bereiden bestemmingsplan betreft het bestemmingsplan ‘Uitbreiding tenniscomplex Heel’. Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Heel-Panheel’. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van twee extra tennisbanen bij het tenniscomplex aan de Heideweg in Heel.

Toets directe m.e.r.-plicht

De voorgenomen ontwikkeling komt niet voor in lijst C van de bijlage van het Besluit milieueffectrapportage. Er is hiermee geen sprake van een directe m.e.r.-plicht.

Toets m.e.r.-beoordelingsplicht

In onderdeel D van de bijlage bij het Besluit milieueffectrapportage is aangegeven bij welke activiteiten, plannen en besluiten een m.e.r.-beoordeling moet plaatsvinden, dat wil zeggen een nadere afweging of mogelijk een m.e.r.-procedure moet worden gevolgd. De voorgenomen ontwikkeling komt niet voor in lijst D van de bijlage van het Besluit milieueffectrapportage. Er hoeft dan ook geen milieueffectrapport te worden opgesteld.

Het mer-beoordelingsbesluit, met de hierbij behorende stukken ligt vanaf vrijdag 5 juni 2020 gedurende 6 weken ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, behalve tijdens de avondopenstelling).

Een mer-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet (zelfstandig) vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Openbare bekendmaking voorbereiding bestemmingsplan ingevolge artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ingevolge artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening het volgende bekend. Het voornemen bestaat een bestemmingsplan, waarbij sprake is van ruimtelijke ontwikkelingen en waarbij geen milieueffectrapport als bedoeld in hoofdstuk 7 Wet milieubeheer wordt opgesteld, voor te bereiden.

Het voor te bereiden bestemmingsplan betreft het bestemmingsplan ‘Uitbreiding tenniscomplex Heel’. Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Heel-Panheel’. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van twee extra tennisbanen bij het tenniscomplex aan de Heideweg in Heel.

Het vorenstaande betreft enkel een wettelijk verplichte mededeling ter kennisname. Er vindt derhalve geen terinzagelegging plaats van de stukken betreffende voornoemd voornemen. Verder wordt er daarom geen gelegenheid geboden zienswijzen omtrent voornoemd voornemen naar voren te brengen. Bovendien wordt dan ook geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over voornoemd voornemen. U hoeft (en kunt) momenteel dus niet (te) reageren op het bestemmingsplan.

In het vervolg van de bestemmingsplanprocedure zal het bestemmingsplan (onder meer) wel als ontwerp ter inzage worden gelegd, waarbij aan iedereen de mogelijkheid wordt geboden een zienswijze naar voren te brengen. Omtrent deze terinzagelegging volgt nog een afzonderlijke bekendmaking.

Maasbracht, 4 juni 2020

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

 

Naar boven