Aanwijzingsbesluit toezichthouders cluster Omgeving & Recht, afdelingen Vergunnen, Handhaven Openbare Ruimte en Handhaven Bouwen & Milieu, gemeente Enschede

De burgemeester en burgemeester en wethouders van Enschede, ieder voor zover ieder voor zover het zijn bevoegdheid als bestuursorgaan betreft;

 

Overwegende dat het wenselijk is te voorzien in de aanwijzing van toezichthouders in de zin van artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht in samenhang met de onderscheidenlijke wettelijke voorschriften uit de in artikel 1 genoemde wet- en regelgeving;

 

Gelet op (artikel 5:11 van) de Algemene wet bestuursrecht;

 

dat de burgemeester dan wel het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid heeft toezichthouders aan te wijzen die met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens enig wettig voorschrift zijn belast;

 

BESLUITEN:

 

Het aanwijzingsbesluit Toezichthouders werkzaam binnen het cluster Omgeving & Recht, afdelingen Vergunnen, Handhaven Openbare Ruimte en Handhaven Bouwen & Milieu, vast te stellen.

Artikel 1 Toezichthouders

  • 1.

    Als toezichthouder als bedoeld in artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht zijn met de inwerkingtreding van dit aanwijzingsbesluit aangewezen:

    • a.

      alle medewerkers van de afdelingen Vergunnen, Handhaven Openbare Ruimte en Handhaven Bouwen & Milieu die zijn of worden benoemd in de navolgende functies:

      • 1.

        Medewerker Handhaving I

      • 2.

        Medewerker Handhaving II

      • 3.

        Medewerker Handhaving III

      • 4.

        Medewerker Handhaving IV

      • 5.

        Projectleider lil

      • 6.

        Medewerker Ontwikkeling III.

  • 2.

    Als toezichthouder kan bij apart besluit worden aangewezen: iedere medewerker waarvoor het naar het oordeel van het college noodzakelijk voor een goede functievervulling op toezichthoudend gebied. Dit geldt ook ten aanzien van personen, belast met de tijdelijke uitoefening van toezichthoudende taken, die niet werkzaam zijn bij de gemeente.

Artikel 2 Uit te oefenen toezicht

  • 1.

    De toezichthouder is belast met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de:

    • a.

      Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (en bijbehorende wetten als genoemd in artikel 5.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, zoals de Erfgoedwet, Ontgrondingenwet, Wet bodembescherming. Wet geluidhinder, Wet milieubeheer. Wet ruimtelijke ordening, Waterwet en Woningwet, alsmede die besluiten en voorschriften die bij of krachtens die wetten zijn aangegeven;

    • b.

      Algemene Plaatselijke Verordening, inclusief bijbehorende regelingen/ bijzondere wetten. Wet op de Kansspelen, Winkeltijdenwet en de Verordening winkeltijden. Afvalstoffenverordening, Huisvestingswet, Wegsleepverordening, Parkeerverordening en daarop gebaseerde aanwijzingsbesluiten. Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen. Besluit brandveilig gebruik bouwwerken. Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen, Bouwbesluit 2012, Bouwverordening, Monumentenverordening, Asbestverwijderingsbesluit 2005, Wet op de lijkbezorging, Leegstandswet, Wegenverkeerswet 1994, Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen en de daarvoor in de plaats tredende wet- en regelgeving, voor zover de aard en strekking niet wezenlijk verandert.

  • 2.

    De toezichthouders zijn tevens belast met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de Drank- en Horecawet als bedoeld in artikel 41 Drank- en Horecawet.

Artikel 3 Legitimatiebewijs

Aan de in artikel 1 genoemde persoon wordt, ten behoeve van het houden van toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de onder artikel 1 genoemde wetten of regelingen, een legitimatiebewijs verstrekt als bedoeld in artikel 5:12 Algemene wet bestuursrecht en de daarop gebaseerde "Regeling model legitimatiebewijs toezichthouders Algemene wet bestuursrecht".

Artikel 4 Termijn van aanwijzing

De aanwijzing tot toezichthouder als bedoeld in artikel 1 geschiedt tot wederopzegging dan wel tot beëindiging van het dienstverband.

Artikel 5 Intrekking eerdere aanwijzingsbesluiten

Eerdere besluiten van de burgemeester en burgemeester en wethouders ten aanzien van medewerkers tot aanwijzing van toezichthouders onder welke benaming dan ook worden hierbij ingetrokken.

Artikel 6 Inwerkingtreding

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dag van bekendmaking.

  • 2.

    Bekendmaking geschiedt door toezending van dit besluit aan betrokkene en middels publicatie in het elektronisch gemeenteblad.

  • 3.

    Deze aanwijzing geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente Enschede.

     

Enschede, 9 januari 2020,

De burgemeester van Enschede, namens deze,

E.E.J. Lastdrager (clusterhoofd Omgeving & Recht)

Burgemeester en wethouders van Enschede, namens deze,

E.E.J. Lastdrager (clusterhoofd Omgeving & Recht)

Naar boven