Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Marehoek - Oud-Vossemeer

Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

 

Bestemmingsplan: bestemmingsplan Marehoek - Oud-Vossemeer

Plangebied: Het plangebied betreft de voormalige bedrijfslocatie aan de Coentjesweg 6 en 10 in Oud-Vossemeer.

Aanleiding: Dit bestemmingsplan heeft tot doel de herontwikkeling van de voormalige bedrijfslocatie aan de Coentjesweg 6 en 10 in Oud-Vossemeer mogelijk te maken. De herontwikkeling bestaat uit woningbouw.

Zienswijzen

Tegen het ontwerpbestemmingsplan werd door de provincie Zeeland een zienswijze ingediend. De opmerkingen uit deze zienswijze werden ontvankelijk en gegrond verklaard en verwerkt in het bestemmingsplan. Het plan werd hierdoor gewijzigd vastgesteld.

Wijzigingen in de regels:

  • 1.

    In de regels van het bestemmingsplan is bij de bestemmingen ‘Wonen - Aaneen of geschakeld’, ‘Wonen - Voorzieningen’ en ‘Wonen - Vrijstaand of twee-aaneen’ een omgevingsvergunningsplicht opgenomen voor het slopen van een bouwwerk.

  • 2.

    Bij de bestemmingen ‘Wonen - Aaneen of geschakeld’, ‘Wonen - Voorzieningen’ en ‘Wonen - Vrijstaand of twee-aaneen’ dient in de regels onder de bestemmingsomschrijving verwezen te worden naar het beeldkwaliteitsplan analoog aan hoe dit voor de bestemming ‘Groen’ en ‘Verkeer’ is opgenomen;

  • 3.

    Bij alle bestemmingen binnen het plangebied is de volgende voorwaardelijke verplichting voor bouwen opgenomen: “Het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor bouwen is enkel mogelijk indien voor het volledige plangebied de bodemgesteldheid in kaart is gebracht conform de daarvoor geldende normen en uit deze rapporten of na sanering blijkt dat de gronden binnen het plangebied de bodemfunctieklasse wonen of landbouw/natuur hebben volgens artikel 55 van het Besluit bodemkwaliteit en de Nota bodembeheer – bodemkwaliteitskaart van de Gemeente Tholen.”

  • 4.

    In het beeldkwaliteitsplan moet voor de vrijstaande woningen worden opgenomen dat ook op de achterste perceelgrens een groenblijvende hoge erfafscheiding wordt voorzien, analoog aan de erfafscheidingen op de zijdelingse erfgrens.

 

Wijziging in de plankaart

  • 1.

    De verbeelding is aangepast ter hoogte van de zuidelijke bouwvlakgrens van het bouwvlak ‘wonen-aaneen-of-geschakeld, zodat het bouwvlak aansluit op de verkeersbestemming conform de verkavelingstekening.

 

Inzage

Het besluit ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 17 januari 2020 tot en met 28 februari 2020, dus gedurende 6 weken ter inzage tijdens de openingsuren in de openbare leesruimte van het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 te Tholen. U kunt de stukken online inzien op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0716.bpMarehoekOVM-VG01

 

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp(besluit);

  • 2.

    een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de door gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te 's-Gravenhage. De beroepstermijn bedraagt zes weken na terinzagelegging.

 

Inwerkingtreding raadsbesluit

Het raadsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter van de afdeling aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

Naar boven