Aanwijzingsbesluit losloopgebieden voor honden binnen de bebouwde kom

Het college van de gemeente De Ronde Venen,

 

gelet op artikel 2:57 tweede lid van de Algemene Plaatselijke Verordening De Ronde Venen 2020 (hierna: APV);

 

overwegende dat:

  • -

    het op grond van artikel 2:57 eerste lid aanhef en onder a van de APV, het de eigenaar of houder van een hond verboden is die hond te laten verblijven of te laten lopen binnen de bebouwde kom op de weg zonder dat de hond is aangelijnd;

  • -

    honden zich ook vrij moeten kunnen bewegen;

  • -

    het college plaatsen kan aanwijzen waar dit verbod niet geldt;

  • -

    in samenspraak met de werkgroep Zwanenpark gekeken is naar een voor hond en eigenaar veilige locatie voor een hondenspeelplek in het Zwanenpark;

  • -

    voor de dijk langs Hofland, de dijk nabij de Rondweg in het verlengde van de langparkeerplaats richting N201 en de Tweede Zijweg in Mijdrecht en de hondenspeelplaats aan de Groeneveltstraat in Baambrugge, de bestaande praktijk vastgelegd wordt;

besluit:

  • 1.

    de op de bij dit besluit behorende gewaarmerkte tekeningen opgenomen gemarkeerde gebieden aan te wijzen als plaats waar honden niet aangelijnd hoeven te worden, te weten:

    • -

      de gemarkeerde hondenspeelplaats aan de Groeneveltstraat, Baambrugge;

    • -

      gemarkeerde deel van de dijk in het verlengde van de langparkeerplaats richting N201 (nabij Rondweg), Mijdrecht;

    • -

      gemarkeerde deel van de dijk langs Hofland in Hofland-Oost en Hofland-Zuid, Mijdrecht;

    • -

      het gemarkeerde stuk langs Tweede Zijweg in Hofland-West, Mijdrecht;

    • -

      de gemarkeerde locatie in het Zwanenpark in Zuiderwaard, Vinkeveen;

  • 2.

    het aanwijzingsbesluit losloopgebied voor honden, inwerkingtreding getreden op 23 september 2010, in te trekken;

  • 3.

    te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de dag na die van de bekendmaking.

 

Mijdrecht, 14 april 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen

Monique Treur

locosecretaris

Maarten Divendal

burgemeester

Bijlagen:

Vijf gewaarmerkte tekeningen van de aangewezen plaatsen waar honden niet aangelijnd hoeven te worden binnen de bebouwde kom.

 

Zie voor afbeeldingen de externe bijlage

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en in ieder geval bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit en de reden(en) van bezwaar. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.

Telefonisch contact

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u ook eerst bellen voor meer informatie of om vragen te stellen. In het algemeen blijkt dat met een telefoontje veel kan worden opgelost. Bezwaar maken is dan misschien niet meer nodig. U mag natuurlijk ook meteen een bezwaarschrift indienen.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u op korte termijn wilt voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening te treffen.

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend, als u tegen het besluit ook bezwaar heeft gemaakt. Bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang.

Het verzoek moet, samen met een kopie van het bezwaarschrift, worden ingediend bij de voorzieningenrechter van rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal indienen bij rechtbank Midden-Nederland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Aan het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Naar boven