Wijzigingsplan ‘Boerakker - Hoofdweg 14 ‘, Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken bekend dat zij op 5 maart 2019 het wijzigingsplan ‘Boerakker - Hoofdweg14’ (gepubliceerd met plancode: NL.IMRO.0025.WZBO18BEHE1-OW01) ongewijzigd hebben vastgesteld.

Er zijn tegen dit wijzigingsplan geen zienswijzen ingediend.

Inhoud

Het pand Hoofdweg 14 heeft de bouwaanduiding ‘karakteristiek’. Met deze aanduiding wordt de instandhouding van de karakteristieke hoofdvorm nagestreefd. Door een brand is het pand vrijwel volledig verloren gegaan en moest deze geheel worden afgebroken. Om het gebied te kunnen herontwikkelen is er het voornemen om de aanduiding karakteristiek te verwijderen. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een wijzigingsbevoegdheid die is opgenomen in het geldende bestemmingsplan. Van deze wijzigingsbevoegdheid wordt nu gebruik gemaakt.

Inzage

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van dinsdag 19 maart 2019 tot en met maandag 29 april 2019 voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie, locatie Zuidhorn (bezoekadres: Hooiweg 9). Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u gebruik maken van de plancode: NL.IMRO.1969.WZBO18BEHE1-VA01.

Beroep/verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan naar voren te brengen. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven