Gewijzigde vaststelling BP Hoevensestraat 15 Wanroij

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Het bestemmingsplan

In zijn vergadering van 13 december 2018 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Wanroij Hoevensestraat 15 – Kattenstraat ong.” vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp, zoals dat voor een ieder ter inzage heeft gelegen.

Het plan maakt het mogelijk om 5 woningen te bouwen aan de Hoevensestraat 15 op de locatie waar nu een agrarisch bedrijf is gevestigd.

Wijzigingen

De belangrijkste wijziging heeft betrekking op de twee woningen aan de Kattenstraat. Voor dit gedeelte wordt het bestemmingsplan niet vastgesteld. Andere wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op enkele tekstuele aanpassingen en aanvullingen van de regels en de toelichting ter tegemoetkoming aan de ingediende zienswijzen. De naam van het bestemmingsplan is gewijzigd in “Wanroij – Hoevensestraat 15”.

In de nota van zienswijzen behorende bij het raadsbesluit is een overzicht opgenomen van deze wijzigingen.

Ter inzage

Met ingang van woensdag 13 februari 2019 liggen gedurende een termijn van zes weken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Brink 3 in Sint Anthonis, voor een ieder ter inzage het bestemmingsplan en het raadsbesluit van 13 december 2018.

Het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, is tevens raadpleegbaar op www.sintanthonis.nl, onder het kopje bekendmakingen/RO/overzicht bekendmakingen.

Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Instellen van beroep

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening mag het besluit tot gewijzigde vaststelling pas 6 weken na vaststelling bekend gemaakt worden. Van de mogelijkheid om het besluit eerder bekend te maken is geen gebruik gemaakt.

Tegen het besluit van de raad kan met ingang van 14 februari 2019 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

 

  • 1.

    de belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen heeft ingebracht en

  • 2.

    de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht.

  • 3.

    eenieder die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht..

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is verstreken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Sint Anthonis, 12 februari 2019

Naar boven