Wijzigingen afvalinzameling rond Kerst en Nieuwjaar

Huishoudelijk afval (duobakken en afvalemmers, gft en restafval)

  • -

    woensdag 25 december wordt zaterdag 28 december, vanaf 07.30 uur

  • -

    donderdag 26 december wordt zaterdag 28 december, vanaf 07.30 uur

  • -

    woensdag 1 januari wordt zaterdag 4 januari, vanaf 07.30 uur

 

Plastic verpakkingsafval

  • -

    woensdag 25 december wordt zaterdag 28 december, vanaf 07.30 uur

  • -

    donderdag 26 december wordt zaterdag 28 december, vanaf 07.30 uur

  • -

    woensdag 1 januari wordt zaterdag 4 januari, vanaf 07.30 uur

Zet uw plastic zakken met plastic verpakkingsafval op de ophaaldag voor 07.30 uur buiten, maar niet al de dag van tevoren. Door uw plastic verpakkingsafval op het goede moment buiten te zetten, wordt het opgehaald, blijft uw afval niet staan en voorkomt u overlast.

 

Oud papier

  • -

    In de wijken Roerzicht-Voorstad, Roerzicht Roer-Zuid, Hammerveld-West en Vrijveld haalt SVC 2000 het oud papier op maandag 23 december op en niet op dinsdag 24 december.

  • -

    In de wijk Kitskensberg e.o. haalt de vereniging VV de Veldjmuus niet op woensdag 25 december, maar op woensdag 18 december het oud papier op.

  • -

    In Ool-Herten, Musschenberg, Merum en aan de Rijksweg in Herten haalt Brassband Merum niet op donderdag 26 december, maar op vrijdag 27 december vanaf 13.00 uur het oud papier op.

  • -

    In de wijk De Kemp verschuift het ophalen van het oud papier door KV Koelbertus van donderdag 26 december naar vrijdag 27 december vanaf 13.00 uur.

Oud papier kunt u ook zelf naar het milieupark brengen. Dit is gratis.

 

Blik en drankenkartons

Deze containers worden wekelijks leeg gemaakt. Is een container vol? Probeer een andere container voor blik en drankenkartons en meld dit bij de gemeente via telefoonnummer 14 0475.

 

Glas

Rondom de feestdagen is het aanbod van glas groter en kan het gebeuren dat een glascontainer helaas vol is. De gemeente laat de containers rondom de feestdagen vaker leeg maken. Is een glascontainer vol? Neem uw glas dan mee naar een andere glascontainer of naar huis. Zet nooit glas naast de container! Dit kan leiden tot onveilige situaties en overlast.

 

Textiel

De textielcontainers zijn in verband met brandveiligheid op slot van maandag 30 december tot en met donderdag 2 januari.

 

Kringloopwarenhuis

Kringloopwarenhuis Het Goed (Dr. Philipslaan 49B te Roermond) heeft de openingstijden als volgt aangepast in verband met de feestdagen:

  • -

    dinsdag 24 december geopend van 10.00 tot 16.00 uur;

  • -

    woensdag 25 december gesloten;

  • -

    donderdag 26 december geopend van 11.00 tot 17.00 uur;

  • -

    dinsdag 31 december geopend van 10.00 tot 16.00 uur;

  • -

    woensdag 1 januari gesloten.

Op de feestdagen is de aanname van goederen gesloten.

 

Milieupark

Het milieupark (Mijnheerkensweg 31 te Roermond) is altijd op zondag en maandag gesloten én in verband met de feestdagen op woensdag 25 december, donderdag 26 december en woensdag 1 januari 2020.

 

Frituurvet

Spoel frituurvet of -olie niet in het riool. Frituurvet kunt u goed verpakt inleveren bij één van de inleverlocaties (o.a. milieupark en Kringloopwarenhuis). Kijk voor de locaties in Roermond op www.frituurvetrecyclehet.nl.

 

Vuurwerkafval

Als iedereen het afval dat ontstaat na het afsteken van vuurwerk, zelf opruimt, dan blijven de straten schoon en veilig. Let wel op dat de vuurwerkresten goed gedoofd zijn. Voorkom dat kinderen gaan spelen met vuurwerkresten en werk mee aan een schone en veilige woonomgeving!

 

Kerstbomen

Van maandag 6 januari tot en met vrijdag 10 januari 2020 worden de kerstbomen aan huis opgehaald. De kerstboom moet op de dag dat bij u het huisvuil wordt opgehaald (duobak of afvalemmer), vóór 07.30 uur, zonder versiering en zonder pot, op de stoep voor uw woning klaar liggen. De datum is zichtbaar op uw afvalwijzer. U kunt uw kerstboom ook zelf naar het milieupark brengen.

Dit is gratis.

Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor actuele en de juiste ophaaldagen van afval op uw adres.

Naar boven