Besluit M.E.R.-beoordeling:

RAALTE

Maateweg 3 en 5 en Nieuwe Lemelerveldseweg 3

Op 22 augustus 2019 en aangevuld op 25 oktober 2019 is een m.e.r.-beoordelingsnotitie (notitie), als bedoeld in artikel 7.16, eerste lid van de Wet milieubeheer (Wm), ontvangen.

De activiteiten worden gerealiseerd binnen de inrichting gelegen aan de Maateweg 3 en 5 en de Nieuwe Lemelerveldseweg 3 te Raalte.

De notitie is ingediend voorafgaand aan de aanvraag voor een Omgevingsvergunning (art. 2.1 en/of 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

De notitie bevat voldoende informatie om de gevolgen van de gewenste veranderingen te kunnen beoordelen. Het betreft het uitbreiden en wijzigen van een fokzeugen- en vleeskuikenbedrijf.

De notitie heeft betrekking op de volgende activiteiten:

 

  • 1.

    het wijzigen van een huisvestingssysteem en diercategorie in stal 2 voor 144 opfokzeugen;

  • 2.

    het wijzigen van een huisvestingssysteem voor 30 opfokzeugen in stal

  • 3.

    een uitbreiding van de stal (10) met 576 gespeende biggen;

  • 4.

    het wijzigen van een stalsysteem voor 55.000 vleeskuikens in stal 11.

 

Wij besluiten dat er voor deze wijzigingen geen milieueffectrapport noodzakelijk is. Er is geen sprake van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu die reden geven voor het opstellen van een milieueffectrapportage als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer.

 

Dit besluit wordt gezien als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep. Tegen dit besluit kan alleen bezwaar worden gemaakt door een belanghebbende, die - los van het besluit omgevingsvergunning Wabo - rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen.

 Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 21 november 2019 gedurende zes weken ter inzage. Voor het inzien kunt u een afspraak maken bij het KlantContactCentrum, bel hiervoor met 0572-347 799 elke werkdag tijdens openingsuren.

Naar boven